Princ Endru zahteva suđenje pred porotom: Advokati podneli sudu nove zahteve kraljičinog sina

27.01.2022

15:54

0

U dokumentu se navodi i da princ Endru priznaje da je sreo Epstajna 1999. godine, ali negira da je učestvovao u bilo kakvom zlostavljanju sa pokojnim finansijerom

Princ Endru zahteva suđenje pred porotom: Advokati podneli sudu nove zahteve kraljičinog sina
AP21364692744990 - Copyright AP Photo/Sakchai Lalit, file

Britanski princ Endru negirao je da je blizak prijatelj Gislejn Maksvel, koja je osuđena za seksualno podvođenje, navedeno je u odgovoru na tužbu Virdžinije Džufri, koja ga u SAD optužuje za seksualno uznemiravanje.

Advokati princa Endrua, takođe, navode da on želi da izađe pred porotu kako bi osporio tužbu Džufrijeve, preneo je BBC. Vojvoda od Jorka negira sve optužbe.

Džufrijeva tvrdi da ju je princ Endru seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina u kućama koje su bile u vlasništvu Maksvelove i njujorškog multimilionera i pedofila Džefrija Epstajna.

U sudskom dokumentu na 11 stranica, koji je juče podnet, pravni tim princa Endrua navodi niz razloga zbog kojih smatraju da njena građanska tužba treba da bude odbačena. Jedan od faktora koji traže od suda je pitanje saglasnosti.

U dokumentu se navodi i da princ Endru priznaje da je sreo Epstajna 1999. godine, ali negira da je učestvovao u bilo kakvom zlostavljanju sa pokojnim finansijerom.

Što se tiče fotografije princa Endrjua koji drži ruku oko struka Džufrijevu, dok se Maksvelova nalazi u pozadini, njegovi advokati navode da nemaju dovoljno informacija da priznaju ili negiraju njeno postojanje.

Pored toga, u dokumentu se demantuje tvrdnja Džufrijeve da je princ Endru bio blizak prijatelj Maksvelove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike