Princa Vilijama novinar pitao da li je pročitao Harijeve memoare: Javnost iznenađena njegovom reakcijom (VIDEO)

13.01.2023

13:28

0

U četvrtak se pojavio u javnosti sa suprugom Kejt Midlton prvi put od objavljivanja knjige svog brata

Princa Vilijama novinar pitao da li je pročitao Harijeve memoare: Javnost iznenađena njegovom reakcijom (VIDEO)
Princ Vilijam i Princ Hari - Copyright Profimedia

Britanski princ Vilijam je odbio da odgovori novinaru koji ga je pitao da li je pročitao memoare svog brata princa Harija dok su princ i princeza od Velsa napuštali događaj kom su prisustvovali u četvrtak.

- Vaše kraljevsko visočanstvo, da li ste imali priliku da pročitate knjigu svog brata? - pitao je reporter dva puta prema snimku koji se pojavio na društvenim mrežama.

Vilijam nije reagovao na pitanje i brzo je sa suprugom Kejt Midlton izašao iz prostorija dobrotvorne organizacije.

Kraljevski par je boravio u dobrotvornoj organizaciji „Open Door Charity" u Birkenhedu, u Engleskoj, što je njihovo drugo pojavljivanje otkako su Harijevi memoari objavljeni u utorak.

Ranije u četvrtak posetili su novootvorenu Kraljevsku univerzitetsku bolnicu Liverpula, gde su razgovarali sa osobljem i obavestili se o funkcionisanju medicinskog centra.

Midlton (41) i Vilijam (40) delovali su dobro raspoloženo, uprkos tvrdnjama koje su protiv njih i drugih članova kraljevske porodice iznete u memoarima vojvode od Saseksa.

U knjizi „Rezervni" („Spare") Hari tvrdi da ga je Vilijam fizički napao nakon što je suprugu svog mlađeg brata, Megan Markl, nazvao „teškom“ i „nepristojnom“.

- Sve se dogodilo tako brzo. Veoma brzo. Uhvatio me je za kragnu, pocepao mi lančić i oborio me na pod - napisao je mlađi brat princa od Velsa.

- Pao sam na pseću činiju, koja je pukla ispod mojih leđa, a njeni delovi su se urezali u kožu. Ležao sam na trenutak, omamljen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe iz sobe - piše on u nastavku.

Hari je takođe tvrdio da ga je njegov otac, kralj Čarls III, nazivao „rezervnim" sinom nakon rođenja, a tvrdio je i da mu je rekao da kraljevska porodica nema „dovoljno novca" da izdržava Markl.

Dok je Bakingemska palata odlučila da ćuti o navodima iz Harijeve knjige, kraljevski stručnjak Kejti Nikol rekla je da, prema njenim izvorima, „Vilijam privatno kipi i razoren je zbog onog što je Hari uradio. Jednostavno ne mogu oprostiti Hariju stvari koje je napisao."

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike