U Nemačkoj sprečen napad bojnim otrovom: Ovako je uhapšen Iranac koji je nabavio cijanid i ricin (VIDEO)

08.01.2023

11:36

0

Autor: 24sedam

"Bila bi ugrožena cela država", naveli su zvaničnici

U Nemačkoj sprečen napad bojnim otrovom: Ovako je uhapšen Iranac koji je nabavio cijanid i ricin (VIDEO)
Osumnjičeni pripremao napad u Nemačkoj - Copyright Profimedia/WTVnews/dpa

Nemačka policija uhapsila je 32-godišnjeg državljanina Irana, osumnjičenog da je nabavio otrove cijanid i ricin kako bi izvršio islamistički motivisan napad, saopštile su vlasti na zapadu zemlje.

U okviru istrage pretresene su prostorije osumnjičenog u gradu Kastrop-Rauksel, navedeno je u zajedničkom saopštenju kancelarije javnog tužilaštva u Dizeldorfu i policije u Reklinghauzenu i Minsteru.

Sumnjiče ga da je pripremao teško delo nasilja kojim bi bila ugrožena država nabavkom cijanida i ricina kako bi izvršio islamski motivisan napada.

Policija je u stan osumnjičenih upala oko ponoći. Prethodno je mesto bilo ograđeno u širokom luku, a mnogi pripadnici hitnih službi su nosili zaštitna odela. Dokazni materijal prikupljen tokom pretresa je u plavim plastičnim kutijama odvezen na mesto za dekontaminaciju koje su uspostavili vatrogasci.

32-godišnji Iranac i drugi privedeni muškarac su odvedeni u donjem rublju i majici kratkih rukava ili sa improvizovanom jaknom na sebi. Ni jedan ni drugi se nisu opirali. 

Visoko otrovni ricin se vodi kao biološko oružje na popisu ratnog oružja. Cijanid je takođe vrlo toksičan, čak i najmanje količine su smrtonosne za ljude.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike