Tajlandska princeza već 3 nedelje u komi: Izgubila svest kada joj je pozlilo

08.01.2023

10:37

0

Princeza je jedno od troje dece kralja Vačiralongkorna

Tajlandska princeza već 3 nedelje u komi: Izgubila svest kada joj je pozlilo
Tajlandska princeza sa ocem Vačiralongkornom - Copyright AP Photo/Wason Wanichakorn

Tajlandska princeza Bajrakitijaba Narendira Debijavati, najstarije dete kralja Maha Vačiralongkorna, već tri nedelje nalazi se u komi nakon što je kolabirala zbog srčanog problema.

- Lekari nastavljaju da obezbeđuju lekove i koriste opremu za podršku funkcijama srca, pluća i bubrega i pažljivo prate njeno zdravstveno stanje - navodi se u saopštenju palate.

Bajrakitijaba (44) je izgubila svest nakon što joj je 14. decembra, dok je pripremala svoje pse za takmičenje, pozlilo u severoistočnoj provinciji Nakon Račasima, gde je prvobitno bila lečena pre nego što je helikopterom prevezena u Bangkok.

Profimedia
Tajlanđani se mole za njen oporavak

Princeza je jedno od troje dece kralja Vačiralongkorna koja imaju formalne titule, što je čini kvalifikovanim za tron prema tajlandskom Zakonu o nasledstvu prestola iz 1924. godine.

Magistarsku i doktorsku diplomu pravnih nauka stekla je na američkom Univerzitetu Kornel. 

Službovala je kao ambasadorka Tajlanda u Austriji, Sloveniji i Slovačkoj, kao predstavnik Tajlanda u Komisiji Ujedinjenih nacija za prevenciju kriminala i krivično pravosuđe, a radila je i u kancelariji državnog tužioca Tajlanda, Kraljevskoj komandi bezbednosti.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike