Crna udovica (74) godinama ubijala ljubavnike: Spremila bi večeru, a onda bi počinjao pakao

27.09.2021

13:03

0

Autor: 24sedam

Čisako čeka smrtnu kaznu zbog ubistva tri partnera i pokušaja ubistva četvrtog

Crna udovica (74) godinama ubijala ljubavnike: Spremila bi večeru, a onda bi počinjao pakao
Copyright Youtube/The Telegraph

Te 2013. godine Japanac Isao Kakehi (75) bio je dobrog zdravlja i zaljubljen u Čisako Kakehi, tada 67-godišnjakinju koju je upoznao preko agencije za upoznavanje. 

Posle dva meseca venčali su se i počeli da žive zajedno, a činilo se da će u velikoj ljubavi dočekati Novu godinu.

Međutim, Isao to nije doživeo. Dana 28. decembra postao je četvrta i poslednja žrtva japanske "crne udovice".

Youtube/The Telegraph
 

Danas, 74-godišnja Čisako čeka smrtnu kaznu zbog ubistva tri partnera i pokušaja ubistva četvrtog.

Ubistva su počela 2007, a nije bila sumnjiva sve do Kakehijeve smrti, kada je pokrenuta policijska istraga, posle čega je uhapšena 2014. godine.

Na smrt je osuđena 2017. godine, tokom jednog od najdužih sudskih procesa u japanskoj istoriji. 

- Služila se agencijama za upoznavanje kako bi dolazila u kontakt sa starijim žrtvama, pa bi ih, nakon što bi stekla njihovo poverenje, otrovala - rekao je sudija.

Slučaj je veoma zaintrigirao japansku javnost i potegao pitanje opasnosti koje vrebaju na sajtovima za upoznavanje, ali se i ispitivalo šta je stariju ženu navelo da ubija muškarce koje je navodno volela.

Prvi brak trajao 25 godina

Iako je veoma poznata u Japanu, o Čisako se zapravo vrlo malo zna.

Rođena je u prefekturi Saga na jugozapadu zemlje, radila  je u štampariji, a prvi put se udala 1969, kada je imala 23 godine.

Taj brak je trajao 25 godina, sve do 1994, kada joj je suprug preminuo posle bolesti.

Nekih 13 godina kasnije započela je vezu sa Tošiakijem Suehirom (78).

Profimedia
 

Pošto je Suehiro pio određene suplemente, Kakehi mu je dala kapsulu cijanida uz ručak, što niko nije posumnjao.

Za manje od 15 minuta posle ručka Suehiro se srušio na ulici. U bolnici je utvrđeno da je u smrtnoj opasnosti i da se guši. Preživeo je, ali su posledice ostale, vid mu je bio ozbiljno narušen. 

On je bio jedina Kakehina žrtva koja je preživela njena trovanja, ali nije dugo poživeo pošto je godinu i po kasnije preminuo od druge bolesti.

Nekoliko godina kasnije, pronašla je drugu žrtvu.

Godine 2011. upoznala je Masanorija Hondu, 71-godišnjaka dobrog zdravstvenog stanja. Iako je bolovao od blažeg oblika dijabetesa, bio je dosta fizički aktivan. Ušao je u vezu s "crnom udovicom", a prijateljima su rekli da planiraju da se venčaju.

Dana 9. marta 2012. godine "crna udovica" srela se sa Hondom u prodavnici. Kasnije istog dana on je izgubio svest tokom vožnje motocikla, a nakon dva sata lekari su proglasili njegovu smrt. 

Kako je kasnije utvrđeno, Čisako je dva meseca pre njegove smrti započela vezu s drugim muškarcem. 

Minoru Hioki, 75-godišnjak koji je preživio rak pluća, 2013. godine planirao je da započne novi život. Zaljubio se u Kakehi pa joj je u porukama pisao da želi s njom da bude zauvek. 

Ipak, 20. septembra mu je dala pilulu cijanida. Kako je par redovno konzumirao lekove, bilo joj je lako da mu podmetne cijanid. 

Kakehi je lekarima rekla kako Hioki pati od uznapredovalog raka pluća, pa je odbila njegovo lečenje, a on je umro u roku od dva sata. 

Konačno uhvaćena

Već narednog meseca bila je u braku s Isaom Kakehijem. Posle nekoliko nedelja, i on je umro od zastoja srca. Kao većina žrtava, preminuo je nakon večere s "crnom udovicom", a to je konačno podstaklo i određene sumnje.

 

 

Autopsija nije učestala procedura u Japanu, ali je u ovom slučaju izvedena. Ubrzo su istražitelji u njenom stanu pronašli prazne kapsule lekova u koje je stavljala cijanid, kao i tragove cijanida.

Dva meseca kasnije priznala je trovanje tri muškarca. Sumnja se da je kriva za smrt još četvorice muškaraca, ali istražitelji za to nikad nisu pronašli čvrste dokaze.

Nejasno je što ju je tačno nateralo na zločine. Odbrana se žalila na nedoslednosti u njenim iskazima, tvrdeći da pati od demencije. 

Kazna će biti izvedena u roku od šest meseci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike