Milijarder vatrometom za Novu godinu spalio celo brdo: Vatra obuhvatila hektar zemlje, zaustavljena tik pred komšijskim kućama (FOTO)

06.01.2023

15:33

0

Komšije su ogorčene na biznismena koji je priredio 14-minutni spektakl

Milijarder vatrometom za Novu godinu spalio celo brdo: Vatra obuhvatila hektar zemlje, zaustavljena tik pred komšijskim kućama (FOTO)
Copyright Pixabay Profimedia

Milijarder iz Njujorka priredio je privatni novogodišnji spektakl tokom kog se zapalio deo brda u blizini njegovog imanja na Novom Zelandu, a stanovnici u blizini navodno su pobesneli zbog toga.

Magnat iz Empajer stejt bildinga Toni Malkin pokrenuo je ekstravagantni šou na svom kompleksu u Centralnom Otagu, blizu Kvinslenda, kada je sat otkucao ponoć 31. decembra. Tom prilikom izgoreo je jedan hektar trave, a njegove komšije su se zabrinule da će im se kuće zapaliti.

- Možda deluje kao šala to što je neko ko je van grada došao i priredio 14-minutni komercijalni vatromet, a zatim zapalio brdo. To je uznemirilo ceo komšiluk. Svi u toj oblasti morali su da prave planove. Ljudi su promenili svoje planove za odmor - rekao je za Gardijan komšija Džoni Kvin, koji nije krio svoj bes.

 

 

Malkin, izvršni direktor "Empajer Stejt Relti Trasta", kompanije koja je vlasnik legendarne zgrade na Menhetnu, pokrenuo je vatromet uprkos peticiji suseda koji su se tome protivili, rekao je Kvin.

Vatromet je izazvao požar, a vatra je zahvatila 1,2 hektara imanja pre nego što su je vatrogasci zaustavili u krugu na tek nekoliko metara od zgrada u vlasništvu Malkina, javila je agencija.

Meštani, od kojih su se mnogi protivili vatrometu jer on uznemirava divlje životinje i stoku, zahtevaju zabranu privatnih pirotehničkih sredstava.

 

 

Malkin tek treba da se izviniti komšijama zbog požara, rekao je Kvin.

Milijarder je odbio da komentariše događaj preko portparola i za sada je samo poručio da su on i njegova porodica zahvalni na "stručnom radu" policajaca i vatrogasaca koji su reagovali na požar.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike