Ilon Mask postao prvi čovek koji je izgubio 200 milijardi dolara za godinu dana!

31.12.2022

18:18

0

Imao je bogatstvo od 340 milijardi dolara nakon što je Teslina tržišna kapitalizacija krajem prošle godine prešla bilion dolara, a sada njegovo bogatstvo vredi 137 milijardi dolara

Ilon Mask postao prvi čovek koji je izgubio 200 milijardi dolara za godinu dana!
Ilon Mask - Copyright Profimedia

Vlasnik Tesle Ilon Mask izgubio je oko 200 milijardi dolara u protekloj godini, postavši prva osoba koja je ikada izgubila toliko novca, objavio je Blumberg u subotu, pozivajući se na proračune svog Indeksa milijardera.

Prema izveštaju, Mask je imao bogatstvo od 340 milijardi dolara nakon što je Teslina tržišna kapitalizacija krajem prošle godine prešla bilion dolara. Međutim, njegovo bogatstvo sada vredi 137 milijardi dolara.

Analitičari kažu da se gubici mogu pripisati lošim performansama Teslinih akcija, koje su ove godine pale za 65 odsto, a njihov pad se posebno pojačao u nedeljama nakon Maskove kupovine Tvitera.

Da bi pomogao da se pokriju troškovi kupovine platforme društvenih medija, Mask je prodavao Tesline akcije, što je dovelo do optužbi investitora da daje prednost Tviteru nad Teslom.

Milijarder je, međutim, u više navrata odbacivao zabrinutost u vezi sa kompanijom za proizvodnju automobila, tvrdeći na Tviteru ranije ovog meseca da „posluje bolje nego ikad“.

Međutim, Tesline akcije su već koštale Maska mesta najbogatijeg čoveka na svetu. Ranije ovog meseca titula je prešla na francuskog tajkuna Bernara Arnoa, vlasnika konglomerata luksuzne robe LVMH.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike