Ilon Mask otkrio kada će se povući sa pozicije izvršnog direktora Tvitera

21.12.2022

09:45

0

Milijarder je u nedelju objavio neformalnu anketu u kojoj je pitao korisnike Tvitera da li treba da se povuče, rekavši da će poštovati volju korisnika

Ilon Mask otkrio kada će se povući sa pozicije izvršnog direktora Tvitera
Ilon Mask / Ilustracija - Copyright Profimedia

Vlasnik Tvitera Ilon Mask potvrdio je da će ostati pri svom obećanju da će podneti ostavku na mesto izvršnog direktora kompanije nakon što su korisnici platforme većinski glasali za opciju da se povuče sa pozicije, ali je sugerisao da bi pronalaženje naslednika moglo da potraje.

- Daću ostavku na mesto generalnog direktora čim pronađem nekog dovoljno ludog da preuzme posao! Nakon toga, samo ću voditi timove za softver i servere - objavio je Mask u tvitu u utorak.

Američki portal Si-En-Bi-Si ranije je izvestio da je Mask aktivno tražio osobu koja će ga zameniti na mestu izvršnog direktora.

Milijarder je u nedelju objavio neformalnu anketu u kojoj je pitao korisnike Tvitera da li treba da se povuče sa mesta šefa kompanije. Oko 57,5 odsto od 17 miliona ispitanika glasalo je za to da Mask napusti svoju funkciju.

U ponedeljak je milijarder izjavio da će od sada samo pretplatnici "Tviter blua" moći da izraze svoje mišljenje u anketama o promenama politike na platformi.

Nakon što je kupio Tviter za 44 milijarde dolara, Mask je postao njegov većinski vlasnik, što znači da ga niko ne može prisiliti da ode iz kompanije. Međutim, poslednjih nedelja, izvršni direktor je uveo niz kontroverznih promena koje su izazvale burne reakcije javnosti.

U isto vreme, samozvani „apsolutista slobode govora“ odobrio je objavljivanje internih dokumenata kompanije u nastojanju da obezbedi transparentnost o dosadašnjim odlukama Tvitera.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike