Mask kritikovao američke medije, reagovao na alarmantan snimak: Zašto ćute o migrantskoj krizi na našim granicama? (VIDEO)

21.12.2022

13:01

0

U snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama vidi se prevliki broj izbeglica u prihvatnom centru koji može da primi četiri puta manje ljudi

Mask kritikovao američke medije, reagovao na alarmantan snimak: Zašto ćute o migrantskoj krizi na našim granicama? (VIDEO)
Migranti u Teksasu - Copyright Printscreen Twitter/BillFOXLA

Američki milijarder Ilon Mask osudio je to što u medijima nema dovoljno izveštaja o graničnoj migrantskoj krizi u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što je snimak krcatog prihvatnog centra u Teksasu postavljen na Tviter.

Maskov komentar usledio je pošto je južni deo zemlje zabeležio masovni priliv ilegalnih migranata tokom prošle godine.

Snimak je napravio republikanski kongresmen iz Teksasa Toni Gonzales, a dopisnik Foks njuza Bil Melugin objavio ga je na Tviteru. Na snimku se vidi kako stotine migranata, uključujući žene i decu, leže na podu objekta prekrivene nečim što izgleda kao ćebad od aluminijumske folije.

Gonzales je rekao da je u petak, kada je snimak snimljen, Centralni procesni centar granične patrole u ​​El Pasu držao oko 4.600 migranata u saveznom pritvoru, što je znatno iznad zvaničnog maksimalnog kapaciteta ustanove od samo 1.040.

Mask je odgovorio na Meluginov tvit pitanjem zašto većina medija odlučuje da ćuti o tom pitanju uprkos tome što agenti granične patrole postaju sve više opterećene zbog većeg priliva migranata preko granice između SAD i Meksika.

 

 

- Zašto se tako malo izveštava o milionima ljudi koji prelaze granicu? - pitao je Mask.

Prema američkoj agenciji za carinu i zaštitu granica, otprilike 2,3 miliona migranata pokušalo je da pređe južnu granicu SAD u fiskalnoj 2022. U fiskalnoj godini 2023, koja je počela u oktobru, već je zabeležen rekordan porast ilegalnih prelazaka, dok je samo ovog meseca granicu prešlo više od 230.000 migranata.

U međuvremenu, Bajdenova administracija je odbacila ovo pitanje, a potpredsednica Kamala Haris je u više navrata uveravala Amerikance da je granica između SAD i Meksika „bezbedna“, dok je bivšeg predsednika Donalda Trampa okrivljavala za trenutno „narušen imigracioni sistem“.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer nije bila u stanju da opiše šta tačno administracija radi da bi sredila „pokvareni sistem“, rekavši novinarima u ponedeljak da „nema šta da izloži konkretno o tome kako taj rad izgleda".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike