Meta platforms na listi ekstremističkih organizacija! Rusko ministarstvo dalo sud o vlasnicima Fejsbuka

25.11.2022

14:20

0

Rusija je ograničila pristup Fejsbuku i Instagramu u okviru kampanje protiv zapadnih platformi društvenih medija

Meta platforms na listi ekstremističkih organizacija! Rusko ministarstvo dalo sud o vlasnicima Fejsbuka
Ilustracija - Copyright Profimedia

Rusko ministarstvo pravde uvrstilo je danas vlasnika Fejsbuka, američku kompaniju Meta platforms u svoj registar ekstremističkih organizacija, objavio je list Komersant.

Ruski sud presudio je ranije ove godine da je kompanija Meta platforms učestvovala u "ekstremističkim aktivnostima", podsetio je Rojters.

Rusija je ograničila pristup Fejsbuku i Instagramu u okviru kampanje protiv zapadnih platformi društvenih medija.

Podsetimo, ruska  vojna akcija u Ukrajini navela je gigante društvenih medija da urade nešto što su nekada smatrali nezamislivim: da napuste svoju politiku slobode govora i izaberu stranu.

Sve je počelo sprečavanjem medija koje podržava Kremlj da kupuju reklame na Fejsbuku i Jutjubu, a za nekoliko dana uvedena su silna ograničenja koja imaju cilj da uguše slobodu Kremlja da koristi internet kao i svi drugi.

Podsetimo,Fejsbuk, Tviter i druge platforme pokušavali su da suzbiju širenje (dez)informacija, naročito se potrudivši da od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini nijedna činjenica koja govori u korist Rusije ne završi na društvenim mrežama, plašeći se da materijal ne izazove političke podele i direktnu netrpeljivost širom Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike