Ruski pranksteri nasamarili Dudu: Mislio da priča sa Makronom! (VIDEO)

22.11.2022

16:23

0

Autor: N. Pavlović

Ruski komičarski duo ponovo u akciji

Ruski pranksteri nasamarili Dudu: Mislio da priča sa Makronom! (VIDEO)
Emanuel Makron i Andžej Duda - Copyright AP Photo/Michel Euler

Poljski predsednik, Andžej Duda, poslednja je žrtva ruskih komičara Vovana i Leksusa koji su ga naveli da misli da razgovara sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom.

U noći kada je projektil pogodio poljsko selo nadomak ukrajinske granice, Duda je razgovarao sa Makronom duže od sedam minuta. 

Međutim, ispostavilo se da je nasamaren.

U to vreme se mislilo da su u pitanju ruski projektili zbog čega se probudio strah da bi NATO mogao da se uvuče u ukrajinski konflikt. Nakon toga je utvrđeno da su ukrajinske rakete pogodile Poljsku.

Kabinet poljskog predsednika potvrdio je da se incident dogodio, što će u Poljskoj zasigurno podstaknuti seriju pitanja. To je već drugi put u poslednjih nekoliko godina da su ruski komičari uspeli da dođu do Dude.

- Emanuel, veruj mi, itekako sam oprezan. Ne želim da ratujem s Rusijom i veruj mi, izuzetno sam oprezan - rekao je Duda lažnom Makronu.

Podsetimo, poljski zvaničnici su utvrdili da Rusija nije pokrenula nikakav napad na njihovu zemlju i ceo incident su nazvali nesrećnim slučajem.

Vovan i Leksus

Inače, Vovan i Leksus, odnosno, Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, čine komičarski duo koji se proslavio po šaljivim pozivima mnogim poznatim ličnostima. Do sada su uspeli da prevare mnoge političare, poput Borisa Džonsona, Džordža Buša, Zorana Zaeva ili Kamale Haris, ali i pevače Bili Ajliš i Eltona Džona.

Profimedia/Artyom Geodakyan/TASS
Leksus (levo) i Vovan

U poslednje vreme uspeli su da prevare spisatelje Džoanu K. Rouling i Stivena Kinga koji su mislili da pričaju sa Vladimirom Zelenskim.

Ruski komičari su jednom prilikom istakli da je njihova misija razotkrivanje političkih tajni putem lažnog predstavljanja u telefonskim razgovorima sa svetskim liderima.

Primera radi, kada su se predstavili kao poznata ekološka aktivistkinja Greta Tunberg razgovarali su sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom i, između ostalog, tražili od političara da napusti NATO. Nekadašnji premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, bio je 2019. ubeđen da razgovara sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike