Evropa popušta? Erdogan tvrdi: Šolc je promenio svoj stav prema Putinu

03.11.2022

11:10

0

Turski predsednik je istakao da u uklanjanju problema na međunarodnoj areni veliki značaj ima diplomatsko ponašanje lidera

Evropa popušta? Erdogan tvrdi: Šolc je promenio svoj stav prema Putinu
Redžep Tajip Erdogan - Copyright AP Photo/Petr David Josek

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je u intervjuu za televiziju „A Haber" da je nemački kancelar Olaf Šolc promenio je svoj stav prema Rusiji.

- Nemački kancelar Olaf Šolc pre mesec dana je imao potpuno drugi stav prema Vladimiru Putinu, a sada je promenio stav prema Rusiji, podvukavši da je neophodno da se pronađe zajednički jezik - rekao je Erdogan.

Turski predsednik je istakao da u uklanjanju problema na međunarodnoj areni veliki značaj ima diplomatija lidera.

Ranije je naglasio da su evropski lideri izabrali pogrešan pristup prema ruskom predsedniku, jer, prema njegovim rečima, Vladimir Putin nije od onih ljudi koji će ustuknuti kada osete pritisak.

Predsednik Turske je prethodno saopštio da je nakon pregovora sa ruskim predsednikom dogovoreno da se obnovi rad prehrambenog koridora.

Rusija je 29. oktobra objavila da je obustavila učešće u „prehrambenom sporazumu“ UN, koji obezbeđuje izvoz proizvoda iz ukrajinskih luka zbog terorističkih napada ukrajinskih dronova na brodove Crnomorske flote u vodama kod Sevastopolja. Osim toga, Rusija je tražila da se 31. oktobra organizuje zasedanje Saveta bezbednosti UN.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike