Kongresmenka demonstrativno napustila američku Demokratsku stranku: Neću da ostanem u „elitističkoj zadruzi“ koja nas vuče „nuklearnom ratu“

11.10.2022

17:58

0

Ona je optužila partijske lidere da naoružavaju nacionalnu bezbednost „kako bi krenuli na svoje političke protivnika", rekavši da se stranka vodi „kukavičkom opreznošću“

Kongresmenka demonstrativno napustila američku Demokratsku stranku: Neću da ostanem u „elitističkoj zadruzi“ koja nas vuče „nuklearnom ratu“
AP19311108945590 - Copyright AP Photo/Mary Altaffer, File

Nekadašnja demokratska kandidatkinja za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Tulsi Gabard saopštila je u utorak da napušta stranku, nazvavši je „elitističkom zadrugom“ koja se vodi „kukavičkom opreznošću“.

- ​​​Ne mogu da ostanem u današnjoj Demokratskoj stranci koja je sada pod potpunom kontrolom elitističke kabale ratnih huškača vođenih kukavičkom opreznošću, koji nas dele tako što u svako pitanje upliću rasu ​i podstiču anti-beli rasizam, aktivno rade na potkopavanju naših Bogom danih sloboda koje su sadržane u našem Ustavu - rekla je kongresmenka Havaja u video-snimku objavljenom na Tviteru.

Ona je osudila Demokratsku stranku zbog toga što je „neprijateljski nastrojena prema ljudima nakolonjenim veri i duhovnosti“, dok demonizuje policiju i štiti kriminalce „na račun Amerikanaca koji poštuju zakon“.

Zatim je optužila partijske lidere da naoružavaju nacionalnu bezbednost „kako bi krenuli na svoje političke protivnika", kao i da vuku SAD „sve bliže nuklearnom ratu".​​

Gabard, koja je htela da uđe u predsedničku trku 2020. pre nego što je odustala i podržala kandidaturu Džoa Bajdena, rekla je da veruje u vladu „koju je odabrao narod, koja je uz narod i za narod“.

 

 

- Nažalost, današnja Demokratska stranka nije. Umesto toga, ona se zalaže za vladu koja je uz moćnu elitu - rekla je ona.

Gabard se takođe obratila drugim razočaranim „zdravorazumskim“ demokratama - pozivajući ih da slede njen primer.

- Pozivam svoje kolege zdravorazumske, nezavisne demokrate da mi se pridruže u napuštanju Demokratske stranke - nastavila je ona.

- Ako više ne možete da podnesete pravac u kom takozvani probuđeni ideolozi Demokratske stranke vode našu zemlju, pozivam vas da mi se pridružite.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike