Više nisu toliko sigurni? Nensi Pelosi odbila da odgovori na pitanje o Bajdenovoj ponovnoj kandidaturi za predsednika

23.09.2022

11:32

0

Do pre nekoliko nedelja to se nije dovodilo u pitanje, a sada ni sam lider SAD nema jasan odgovor

Više nisu toliko sigurni? Nensi Pelosi odbila da odgovori na pitanje o Bajdenovoj ponovnoj kandidaturi za predsednika
Nensi Pelosi Džo Bajden - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi odbila je da kaže da li predsednik Džozef Bajden treba da se kandiduje za drugi mandat 2024. godine, nakon što je on bio neodlučan po tom pitanju tokom nedavnog intervjua.

Članica demokratske stranke i predstavnica Kalifornije upitana je o izgledima za reizbor Bajdena tokom konferencije za novinare u četvrtak, a jedan novinar je primetio da se predsednik „nije obavezao da će se kandidovati za reizbor“ tokom svog poslednjeg gostovanja u Si-Bi-Esovoj emisiji „60 minuta".

- Predsednik Bajden je predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Učinio je veliku uslugu našoj zemlji - pobedio je Donalda Trampa. Ne zaboravimo to. Ako vam je stalo do vazduha koji udišemo, vode koju pijemo, obrazovanja naše dece, posla za vaše porodice, penzija za starije, bilo koji predmet može se imenovati - odgovorila je ona, pa se utišala.

- Ne ulazim u politiku o tome da li predsednik treba da se kandiduje ili ne - nastavila je Pelosi, nastavljajući da postavlja druga pitanja.

Na pitanje postavljeno u emisiji „60 minuta“ o tome da li planira da uđe u trku 2024. Bajden je rekao da još nije doneo „čvrstu odluku“, umesto toga istakavši da je za sada „to samo namera“. On je dalje opisao različite zakonske uslove za kandidate koji su zvanično najavili kampanju, sugerišući da je „prerano“ za pokretanje tog procesa.

Pelosi, koja je bila predsedavajuća Predstavničkog doma od 2019, a na istoj funkciji je bila između 2007. i 2011, navodno razmatra ulogu ambasadora u Italiji ukoliko demokrate izgube kontrolu nad Kongresom posle međuizbora, prema izvorima koje citira Foks njuz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike