Američka kongresmenka poginula u saobraćajnoj nesreći! Zastave na Kapitolu spuštene na pola koplja

04.08.2022

08:18

0

Očekivalo se da će dogurati do visokih pozicija u Republikanskoj stranci

Američka kongresmenka poginula u saobraćajnoj nesreći! Zastave na Kapitolu spuštene na pola koplja
AP18309819223654 - Copyright AP Photo/J. Scott Applewhite, File

Republikanska kongresmenka i predstavnica Indijane Džeki Valorski poginula je u saobraćajnoj nesreći u kojoj su stradala i njena dva službenika, saopštili su u sredu čelnici republikanaca u Predstavničkom domu.

Vest je izazvala veliki šok na Kapitol hilu, pa su joj mnogi poslanici odali počaşt emotivnim rečima.

Valorski, koja je imala 58 godina, predstavljala je 2. kongresni okrug Indijane i ranije je bila član Predstavničkog doma Indijane. Počela je da služi u Kongresu 2013.

Na kongresmenku se na republikanskoj konferenciji u Predstavničkom domu gledalo kao na nekoga ko bi jednog dana mogao da se popne u redove rukovodstva Republikanske stranke, a njeno ime je u prošlosti bilo predlagano za poziciju predsedavajuće redovno godišnje konferencije ove partije.

Lider manjine u Predstavničkom domu Kevin Makarti saopštio je u sredu uveče tužnu vest o njenoj smrti.

- Kancelarija šerifa okruga Elkhart upravo je obavestila Dina Svajharta, Džekinog muža, da je Džeki poginula u saobraćajnoj nesreći danas popodne. Ona se vratila kući da bude sa svojim Gospodom i Spasiteljem, Isusom Hristom. Molim vas, zadržite njenu porodicu u svojim mislima i molitvama. U ovom trenutku nećemo imati više komentara - glasila je poruka iz kancelarije kongresmenke koju je Mekarti tvitovao.

AP Photo/J. Scott Applewhite, File
Džeki Valorski

U saopštenju koje je objavila kancelarija kongresmenke navodi se da su umrla i dva radnika.

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi naredila je da se zastave na Kapitolu vijore na pola koplja kao odgovor na smrt kongresmenke, saopštio je u sredu popodne zamenik šefa kabineta Pelosije, Dru Hamil.

Pelosi je rekla da je kongresmenka "živela životom služenja" i "da su joj se kolege sa obe strane puta divile zbog njene lične ljubaznosti".

Stiv Skaliz iz Doma manjina rekao je u izjavi da je Valorski "bila šampion za narod Indijane i da će ostati upamćena po svojoj dobroti, upornosti i posvećenosti pomaganju drugima".

Valorski je poginula u saobraćajnoj nesreći, navodi se u saopštenju šerifske kancelarije okruga Elkhart.

- Putnički automobil frontalno se sudario sa terenskim vozilom - navodi se u saopštenju, u kom se dodaje da su sva tri putnika terenca umrla od zadobijenih povreda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike