Horor u Jelenovki: Ukrajinci granatirali zatvor, najmanje 40 poginulih, 130 ranjenih

29.07.2022

08:10

0

Ukrajinske snage su najverovatnije koristile višecevni bacač raketa Himars

Horor u Jelenovki: Ukrajinci granatirali zatvor, najmanje 40 poginulih, 130 ranjenih
AP22062718843490 - Copyright Ukrainian Defense Ministry Press Service via AP, File

Najmanje 40 ljudi je poginulo, a 130 je ranjeno kada su ukrajinske oružane snage granatirale zatvor u Jelenovki u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Repulici (DNR), gde se nalaze ukrajinski ratni zarobljenici, saopštio je danas prvi zamenik ministra informisanja DNR Danil Bezsonov.

Bezsonov je na Telegramu naveo da su ukrajinske snage, koje su izvele napad tokom noći, najverovatnije koristile višecevni bacač raketa Himars.

- To je bio direktan udarac na baraku sa ratnim zarobljenicima. Posledica je, za sada, 40 ubijenih i 130 ranjenih, naveo je on i upozorio da bi te brojke mogle da rastu.

On je dodao da su u baraci bili zarobljeni pripadnici ukrajinskog bataljiona Azov.

Naknadno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su prilikom napada na samicu, u kojoj su zatvoreni pripadnici ukrajinskog nacionalističkog pokreta „Azov“, korišćeni višecevni sistemi „Himars“.

- Noćas je kijevski režim ciljano izvršio krvavu provokaciju. Na istražnu samicu u oblasti naselja Jelenovka, u kojoj su zarobljeni ukrajinski vojnici, uključujući ekstremiste formacije „Azov“, izveden je raketni napad iz američkog višecevnog sistema „Himars" - rečeno je u ruskom vojnom resoru.

Ruševine se još raščišćavaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike