Ubijena dok je štitila đake: Ovo je druga učiteljica koja je tragično izgubila život u Teksasu (FOTO)

25.05.2022

17:43

0

Autor: N. Pavlović

Objavljen identitet druge ubijene odrasle osobe

Ubijena dok je štitila đake: Ovo je druga učiteljica koja je tragično izgubila život u Teksasu (FOTO)
AP Photo/Dario Lopez-Mills

Irma Garsija (46), majka četvoro dece, identifikovana je kao druga učiteljica ubijena u pucnjavi u školi u teksaškom mestu Juvaldiju.

Zajedno sa koleginicom Evom Mireles (44) pokušala je da zaštiti đake kada je pomahnitali naoružani napadač Salvador Ramos upao u školu "Rob" i počeo da puca.

Garsija je 23 godine radila u prosveti, a 2019. je nominovana kao učiteljica godine u školskom distriktu Juvaldija.

- Moja tetka se nije izvukla, žrtvovala se štiteći decu u njenoj učionici. Molim vas da našu porodicu pomenete u vašim molitvama. Njeno ime je Irma Garsija i umrla je kao heroj. Mnogi su je voleli i svima će nedostajati - napisao je njen nećak Džon na društvenim mrežama.

Muž druge preminule učiteljice, Ruben Ruiz, pre dva meseca je u istoj školi održao pokaznu vežbu u kojoj je demonstrirao šta treba učiniti ukoliko se dogodi pucnjava u toj ustanovi.

Podsetimo, Ramos (18) se naoružao pištoljem i poluautomatskom puškom i zaputio se ka školi koju je i sam nekada pohađao. Nakon kratkog okršaja sa policijom, koja nije uspela da ga zaustavi, ušao je u zgradu i u učionici, nadomak ulaza, pucao po svima koji su mu se našli na putu. Ubijeno je 19 dece. 

Ramosa je ubio agent granične službe koji se našao u blizini škole u trenutku  pucnjave.

 

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi