Detalji iz života ubice iz Teksasa: Bio je nasilan, napustio je školu, vršnjaci su ga maltretirali, a sa majkom se stalno svađao

25.05.2022

12:51

0

Autor: 24sedam

Komšije, prijatelji, poznaninici i nekadašnje kolege ispričali su za medije ono što su znali o njemu

Detalji iz života ubice iz Teksasa: Bio je nasilan, napustio je školu, vršnjaci su ga maltretirali, a sa majkom se stalno svađao
Salvador Ramos 1 - Copyright Printscreen/Instagram/salv8dor Tanjug/Billy Calzada/The San Antonio Express-News via AP Profimedia

Detalji iz života ubice koji je u osnovnoj školi Rob u teksaškom gradu Juvaldi izvršio masakr, ubivši 19 dece i dve odrasle osobe, počeli su da se pojavljuju u američkim medijima.

Za tamošnje portale pričali su njegovi prijatelji i ljudi koji su ga poznavali. 

Salvador Ramos (18) radio je kao noćni menadžer u restoranu Vendis u Juvaldiju, a "Njujork tajms" je pričao sa njegovim kolegama, koji su rekli da ga niko ne poznaje dobro i da je uglavnom bio distanciran.

Roditelji jednog od njegovih prijatelja opisali su ga kao ozbiljnog i besnog i rekli su da su bili iznenađeni što je bio sposoban da učini nešto takvo.

Prijatelji i rođaci opisali su ga kao osobenjaka, usamljenog mladića kojeg su kad je bio dete vrnjaci maltretirali zbog govorne mane.

Oni su istakli i da je Ramos imao probleme u kući i da se često svađao sa majkom, koja je, prema njihovim rečima, narkomanka.

Tanjug/William Luther/The San Antonio Express-News via AP
 

Salvador je navodno zbog maltretiranja napustio i školu.

- Dosta je propustio tokom srednje škole, nije išao na nastavu. Nije trebalo da diplomira sa nama ove godine - rekli su njegovi školski drugovi.

 

- Pre nekih godinu dana Ramos je na društvenim mrežama objavio fotografije automatskih pušaka koje je želeo da nabavi, a pre četiri dana i fotografije dve puške, napisavši u opisu da je to njegovo oružje - rekao je jedan od školskih drugova za "Vašington post".

Nadija Rejes, Ramosova školska drugarica koja je razgovarala sa "Vašington postom", rekla je da je ubica na Instagramu objavio video-snimke sa policajcima.

- U snimku su se videli policajci, nazvao je mamu kučkom i rekao da ona želi da ga izbaci iz kuće. Vrištao je i veoma agresivno razgovarao sa majkom - ispričala je ona.

Komšija i bivši rođak Ramosove bake Eduardo Trinidad ispričao je da je video kako je izgledao Ramosov kamion kada se sa njim slupao bežeći od policije.

Profimedia
 

- Prošao je pravo kroz barikadu, u betonski jarak i kamion je ostao u njemu - rekao je Trinidad i ukratko ispričao kakav je on zapravo bio:

- Bio je usamljenik, što znam jer je moj nećak radio sa njim u Burger kingu - kazao je Trinidad.

Prema pisanju "Njujork tajmsa", dvoje roditelja koji su rekli da su prijatelji porodice napadača opisali su ga kao ozbiljnog i rekli da je bio ljut.

Vašington post je citirao prijatelje i rođake koji su ga opisali kao usamljenog osamnaestogodišnjaka koji je „bio maltretiran zbog govorne mane u detinjstvu, koji je patio zbog teške situacije u kući i koji je nasilno napadao vršnjake i strance tokom godina“.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike