Lepa učiteljica žrtva pomahnitalog ubice tinejdžera: Izgubila život štiteći decu (FOTO/VIDEO)

25.05.2022

08:33

0

Kompanija Meta uklonila je Instagram nalog za koji su korisnici društvenih mreža rekli da je pripadao masovnom ubici Salvadoru Ramosu (18).

Lepa učiteljica žrtva pomahnitalog ubice tinejdžera: Izgubila život štiteći decu (FOTO/VIDEO)
Tviter/@ksatnews

Najmanje 19 učenika od sedam do 10 godina i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu. Učiteljica četvrtog razreda Eva Mireles ubijena je zajedno sa đacima.

Mireles je radila u školi 17 godina, rekla je njena tetka Lidija Martinez Delgado.

- Besna sam zbog ubistva, ova deca su nevina. Puške ne bi trebalo da budu lako dostupne svima. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica sa manje od 20.000 ljudi. Nisam ni zamišljala da se ovo desiti... Sve što sada možemo da uradimo je da se molimo za našu zemlju, državu, škole, a posebno porodice svih stradalih - rekla Lidija Martinez Delgado u izjavi.

 

 

Ubijena učiteljica je bila majka i supruga, volelela je da trči i planinari, navodi se na sajtu osnovne škole Rob. 

Podsećamo, naoružani napadač koji je juče ubio najmanje 19 učenika identifikovan je kao 18-godišnji Salvador Ramos. Ubica je i sam likvidiran nakon razmene vatre s policajcima.

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio "blizak" sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Iksboks zajedno.

- Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga: "Brate, šta će ti ovo?", odgovorio je: "Nemoj da brineš o tome". Nastavio je da mi šalje poruke tipa: "izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao", rekao je Ramosov prijatelj, a preneo je CNN.

.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

- Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju - dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox.

Meta uklonila Instagram nalog ubice

Kompanija Meta uklonila je Instagram nalog za koji su korisnici društvenih mreža rekli da je pripadao masovnom ubici Salvadoru Ramosu (18), koji je u utorak uveče ubio 19 dece i dvoje odraslih u osnovnoj školi Rob u mestu Juvelde, u Teksasu.

Meta nije potvrdila da je nalog povezan sa ubicom, međutim, na ugašenom nalogu "salv8dor_" postavljene su fotografije dve automatske puške AR15, samo tri dana pre smrtonosnog napada na osnovnu školu, preneo je CNN.

Nekoliko đaka iz Ramosovog razreda potvrdilo je da je nalog pripadao ubici, koga su usmrtili policajci.

Na Ramosovoj Tik-Tok stranici postoji samo jedan post, odnosno, klip video igrice "Sabvej Surfers", a u biografiji ispod njegove profilne slike pisalo je "Deco, plašite se u stvarnom životu".

Bonus video
VL/Juraj Filipović

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti