Zelenski tražio sastanak s Putinom: Snimateljska ekipa RT povređena u napadu ukrajinskih snaga! (FOTO/VIDEO)

13.05.2022

21:45

0

Pratite uz 24sedam sva dešavanja na teritoriji Ukrajine

Zelenski tražio sastanak s Putinom: Snimateljska ekipa RT povređena u napadu ukrajinskih snaga! (FOTO/VIDEO)
Ukrajina Rusija rat u Ukrajini - Copyright AP/Evgeniy Maloletka/Max Pshybyshevsky/Francisco Seco/Emilio Morenatti Pixabay

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 79. dan.

Rusija je zatražila javnu sednicu Saveta bezbednosti UN na temu vojno-biološkog programa na kojem su američke laboratorije radile u Ukrajini. Prvi zamenik ambasadora Rusije pri UN Dmitrij Poljanski saopštio je da je zatražena javna sednica Saveta bezbednosti UN kako bi se predstavili novi dokazi o vojno-biološkim programima koje su SAD sprovodile u laboratorijama u Ukrajini.

Nekadašnji vojno-politički savetnik bivše nemačke kancelarke Angele Merkel, brigadni general Erih Vad, kaže da ni u kom slučaju ne bi trebalo potceniti rusku vojsku u Ukrajini.

Zahtev Ukrajine za prijem u članstvo Evropske unije razmatraće šefovi država i vlada na zasedanju Saveta Evrope u junu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Francuske.

Šta znamo do sad?

U toku je 79. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini

Švajcarska "odmrzla" 3,4 milijarde franaka ruske imovine

- Bivši savetnik Merkelove upozorio: Ne bismo smeli da potcenimo rusku vojsku

Putin kritikovao lidere neprijateljskih zemalja

- Bajden traži od Kongresa da se zapleni sva ruska imovina

- Potonula ruska raketna krstarica "Moskva"

- Marijupolj i humanitarni koridor između Izjuma i Volnovahe glavna bojna polja

Evakuacija iz Marijupolja, posebno iz čeličane Azovstalj

- Problemi zbog uvoza ruskog gasa

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali "na pola puta"

Pratite 24sedam LIVE blog

23.45 Verešcuk: Teski pregovori o evakuaciji boraca iz Azovstalja

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Verešcuk izjavila je danas da su pregovori sa Rusijom o evakuaciji ukrajinskih boraca iz čeličane Azovstalj "veoma teški" i da možda njihov ishod neće biti zadovoljavajući za sve strane.

"Rezultat (pregovora) se možda neće svima svideti, ali naš zadatak je da evakuišemo naše momke. Sve njih. Žive", rekla je ona u onlajn postu, prenosi Rojters.

AP Photo/Sergei Grits, File
 

 

Lider regionalne vojne administracije Donjecka Pavlo Kirilenko potvrdio je za CNN da se vode "teški pregovori" kako bi se svi "branioci" postepeno spasili jer, kako kaže, Rusija stalno diktira nove uslove i zahteve.

"Na prvom mestu su ozbiljno ranjeni borci", rekao je on.

22.40 Nemačka neće prihvatiti mir koji Rusija nameće Ukrajini, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc

„Nećemo prihvatiti nikakav nametnuti mir Ukrajini“, rekao je Šolc na predizbornom mitingu Socijaldemokratske partije Nemačke u Severnoj Rajni-Vestfaliji, gde će u nedelju biti održani regionalni izbori.

21.40 SAD bi mogle da obustave isporuke naoružanja Ukrajini,

U koliko Kongres ne odobri novi paket sredstava za Kijev  SAD bi mogle da obustave isporuke naoružanja Ukrajini, saopštio je Pentagon.

- Ako se ne dobije odobrenje Kongresa, to će od 19. maja početi da utiče na mogućnosti neprekidnog snabdevanja. To ne znači da će sve stati 19. ili 20. maja, ali želimo da se osiguramo. Ako ne dobijemo ta ovlašćenja, postoji mogućnost da dođe do perioda kada se ništa neće isporučivati. Želeli bismo da budemo sigurni da ćemo uspeti to da izbegnemo, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

20.30 Ukrajina: Ruske trupe tri puta osujećene da postave pontone

Ruske trupe su tri puta bezuspešno pokušale da postave pontonske mostove preko reke Severski Donjec na istoku Ukrajine, saopštio je guverner Luganske oblasti Sergej Gajdaj.

17.50 - Ostin razgovarao sa Šojguom o Ukrajini

Američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao je danas sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom tokom koga je pozvao na hitan prekid vatre u Ukrajini i naglasio važnost održavanja linija komunikacije, saopštio je Pentagon.

17.45 - Poljanski: Ulazak Finske i Švedske u NATO menja celu situaciju

Ulazak Finske i Švedske u NATO promeniće celokupnu bezbednosnu situaciju, pošto je alijansa neprijatelj Rusije, izjavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

- NATO je savez koji je neprijateljski nastrojen prema Rusiji. Najblaže rečeno, tako da su one (Švedska i Finska) deo neprijateljskog saveza, to menja celu situaciju - rekao je Poljanski novinarima, preneo je TASS.

17.10 - Volas i Ostin o narednim koracima pružanja pomoći Ukrajini

Britanski ministar odbrane Ben Volas i njegov američki kolega Lojd Ostin razgovarali su o sledećim koracima za pružanje pomoći Ukrajini, uključujući vojnu pomoć, tokom razgovora održanog u SAD ove nedelje, navodi se u saopštenju koje je danas objavilo britansko Ministarstvo odbrane.

- Nastavićemo da radimo jedinstveno i odlučno da obezbedimo Ukrajini ono što joj je potrebno da se odbrani od ničim izazvane invazije Rusije - rekao je Volas nakon susreta sa Ostinom održanom u sredu, preneo je Rojters.

- Razgovarali smo o sledećim koracima za pružanje odbrambene podrške Ukrajini, kao i o AUKUS (odbrambeni pakt između Australije, SAD i Britanije), budućnosti NATO i drugim aspektima naše zajedničke bezbednosti - kazao je Volas.

AP Photo/Alberto Pezzali
Ben Volas

16.42 - Snimateljska ekipa RT-a povređena je u napadu ukrajinskih snaga u Dokučajevsku

Dva snimatelja su povređena gelerima u predelu nogu i leđa, saopštio je televizijski kanal.

16.37 - Ukrajina: SBU zabranila ulazak 13 stranih novinara

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) saopštila je danas da je uvela zabranu ulaska za 13 stranih novinara zbog navodne saradnje sa Rusijom.

16.27 - Još jedan kongresmen SAD protiv slanja pomoći Ukrajini

Novčana sredstva koja američka vlada namerava da uputi za podršku Ukrajini beskorisno su trošenje sredstava poreskih obveznika, izjavio je republikanac, član Predstavničkog doma Kongresa SAD iz Arizone Pol Gosar.

16.14 - Putinu veruje skoro 80 odsto ruskih građana

Nivo poverenja ruskih građana u predsednika Rusije Vladimira Putina dostigao je skoro 80 odsto, saopštio je Sveruski centar za istraživanje javnog mnjenja, koji je objavio rezultate istraživanja sprovedenog od 2. do 8. maja među 1.600 ispitanika starijih od 18 godina.

Ti rezultati pokazuju, međutim, da je u pitanju pad poverenja građana od 1,6 odsto u odnosu na prethodnu anketu koja je sprovedena od 25. aprila do 1. maja.

Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Vladimir Putin

16.12 - Rusija će Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija predstaviti nove dokaze o vojno-biološkoj delatnosti SAD u Ukrajini, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

16.03 - Zelenski: Nikada nećemo priznati da je Krim ruski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski poručio je da Ukrajina nikada neće priznati Krim u sastavu Rusije i da neće pristati na autonomiju Donjecke i Luganske Narodne Republike.

- Nikada nećemo priznati Krim kao deo Ruske Federacije. Krim je već imao autonomiju i još uvek je autonomna republika sa svojim pravima i sopstvenim parlamentom - rekao je Zelenski za italijansku televiziju „Rai 1“, dodajući da Kijev nikada ne bi priznao autonomiju DNR i LNR.

15.51 - Ministri zemalja G7 za veću pomoć i slanje oružja u Ukrajinu

Ministri spoljnih poslova Grupe sedam (G7) bogatih zemalja sveta podržali su danas davanje veće pomoći i oružja Kijevu na sastanku Nemačkoj, a zvanični Berlin je to ocenio kao "snažan znak jedinstva” da se još više pojača globalna izolacija Rusije.

15.16 - Peskov: Rusija sledi Putinove instrukcije o evakuaciji iz čeličane

Rusija polazi od predsedničkog dekreta o evakuaciji iz industrijske lokacije Azovstalj, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući navode potpredsednika ukrajinske vlade koji je rekao da je Kijev spreman da potpiše dekret o proceduri.

- Mi smo se pridržavali instrukcija koje je izdao naš predsednik, koji je rekao da svi civili mogu slobodno da napuste fabriku u bilo kom pravcu i ona su sprovedena - rekao je portparol Kremlja, preneo je TASS.

Profimedia
Dmitrij Peskov

Što se tiče militanata, oni takođe mogu slobodno da izađu ako predaju oružje i prema njima će se postupati u skladu sa tim, a povređenima će biti pružena neophodna medicinska pomoć, prema uputstvima, dodao je Peskov.

15.09 - Iz Marijupolja u Bezimeno u petak je evakuisano još 178 ljudi, među kojima je 26 dece, saopštio je Štab teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike.

14.47 - EU ne planira da odlaže naftni embargo

Evropska unija ne namerava da u okviru novog paketa sankcija protiv Rusije odlaže naftni embargo, rekao je novinarima u Briselu visoko rangirani izvor.

- Konačnu odluku donose države... Najbolje bi bilo da paket sankcija ostane celovit, mislim da će sankcije biti usvojene u celini - rekao je izvor odgovarajući na pitanje novinara da li je planirano da se novi paket ograničavajućih mera podeli i da se prvo potvrde individualne sankcije, a da se naftni embargo uvede kasnije.

14.40 - Ruski ambasador u Varšavi: Računi poljske ambasade u Moskvi zamrznuti

14:35 - Zemlje G7 nameravaju da pruže finansijsku podršku Ukrajini od oko 30 milijardi evra, prenosi list „Špigl“ pozivajući se na izvore.

14.22 - Zelenski ponudio Putinu da se sastanu

Profimedia
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ponovo je ponudio održavanje direktnih razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i rekao da bi povlačenje Rusije iz Ukrajine trebalo da bude polazna tačka za bilo kakve razgovore.

- Kao predsednik, spreman sam da razgovaram sa Putinom, ali samo sa njim. Bez ijednog njegovog posrednika. I to u okviru dijaloga, a ne ultimatuma - rekao je on u intervjuu italijanskoj televiziji RAI 1 emitovanom danas u Ukrajini, preneo je Rojters.

13.55 - Medvedev upozorio na zastrašujuće posledice zapadnih sankcija Rusiji

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev istakao je da smatra da će zbog uvođenja zapadnih sankcija Rusiji doći do novih regionalnih vojnih sukoba tamo gde situacija nije rešena mirnim putem dugi niz godina.

13.49 - Rusija proterala deset rumunskih diplomata

Deset rumunskih diplomata proterano je danas iz Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija se na ovaj korak odlučila nakon proterivanja ruskih diplomata iz Bukurešta, prenosi Rojters.

Ministarstvo je dodalo da osuđuje pokušaje Rumunije da okrivi Rusiju za navodne ratne zločine u Ukrajini, navodi Rojters.

13.29 - Erdogan: Turska ne gleda pozitivno na planove Švedske i Finske

AP Photo/Markus Schreiber
Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da nije moguće da Turska, inače, članica NATO, pozitivno gleda na planove Švedske i Finske da se pridruže alijansi, rekavši da su te dve zemlje dom za mnoge terorističke organizacije.

Plan Finske da podnese zahtev za članstvo u NATO, koji je juče objavljen, i očekivanje da će Švedska učiniti isto, dovešće do širenja zapadnog vojnog saveza koje predsednik Rusije Vladimir Putin želi da spreči, preneo je Rojters.

13.03 - Britanija sankcionisala Putinovu bivšu ženu i rođake

Velika Britanija je uvela najnoviji paket sankcija Rusiji zbog njenih vojnih aktivnosti u Ukrajini, usredsredivši se na finansijsku mrežu ruskog predsednika Vladimira Putina, njegovu bivšu ženu i rođake.

- Razotkrivamo i usredsređujemo se na sumnjivu mrežu koja podržava Putinov luksuzni način života i povećava poročnost u njegovom unutrašnjem krugu - saopštila je britanska ministarka inostranih poslova Liz Tras, prenosi Rojters.

Tras je dodala da će Britanija "nastaviti da uvodi sankcije svima onima koji pomažu i podržavaju Putinovu agresiju dok Ukrajina ne pobedi“.

AP Photo/Alberto Pezzali, File
Liz Tras

13.00 - U toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, predsedava Putin

U toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Rusije Vladimir Putin. Glavna tema je specijalna vojna operacija u Ukrajini. Ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je članove SB o toku operacije. Jedna od tema sastanka je i pristupanje Finske i Švedske NATO i mogući rizici po Rusiju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

12.29 - Putin razgovarao sa Šolcom

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. U centru pažnje bila je situacija u Ukrajini, sa akcentom na humanitarna pitanja.

12.12 - Uhapšen neonacista, planirao teroristički napad u Sočiju

Ruske snage bezbednosti sprečile su teroristički napad u tržnom i zabavnom centru u Sočiju i uhapsile neonacistu koji je planirao da izvrši smrtonosni napad 9. maja, saopštila je danas Federalna služba bezbednosti (FSB).

- FSB je sprečila teroristički čin u Sočiju. Privreden je državljanin Rusije, rođen 1991. godine, pristalica ideologije neonacizma. On je 9. maja ove godine pripremao oružani napad na građane u jednom od tržno-zabavnih centara u Sočiju - navodi se u saopštenju, prenela je RIA Novosti.

Napominje se da su iz njegove kuće oduzeti revolver sa municijom, granata, hladno oružje i rukom ispisan plan zločina.

11.45 - Borelj najavio nove sankcije, pomenuo i embargo na naftu

Profimedia
Žozep Borelj

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je danas da će EU izdvojiti dodatnih pola milijarde evra za nabavku oružja za Ukrajinu i izneo očekivanje da će se EU dogovoriti o šestom paketu sankcija protiv Rusije najkasnije u ponedeljak, na sastanku ministara spoljnih poslova u Briselu.

11.23 - Kijev: Ukrajina će se boriti za Zmijsko ostrvo

Ukrajina će se boriti za udaljeno Zmijsko ostrvo u Crnom moru "koliko god bude potrebno", rekao je danas načelnik obaveštajne službe ukrajinske vojske Kirilo Budanov.

- Ko kontroliše to ostrvo, može u bilo kom trenutku da blokira kretanje civilnih brodova u svim pravcima ka jugu Ukrajine - kazao je Budanov, preneo je Rojters.

10.36 - Rusi uništili ukrajinsku naftnu rafineriju

 

 

Ruske snage su visokopreciznim oružjem s mora i iz vazduha uništile proizvodne kapacitete naftne rafinerije na severnom prilazu gradu Kremenčugu u Poltavskoj oblasti. Pogođeni su rezervoari s gorivom predviđenim za ukrajinsku vojnu tenhiku, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

10.30 - Ukrajinci pogodili još jedan ruski brod

Ukrajinski zvaničnici saopštili su da su njihove snage pogodile još jedan ruski brod u Crnom moru, javlja AP.

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič rekao je u četvrtak kasno uveče da je brod za logistiku "Vsevolod Bobrov" pogođen kada je pokušao da dostavi protivvazdušni sistem na Zmijsko ostrvo.

On je rekao da je brod teško oštećen, ali da ne veruje da je potonuo.

10.17 - Lavrov osuo paljbu po Zapadu: Njihov stav je drzak i nevaspitan!

24sedam/Profimedia
Sergej Lavrov

Stav zapadnih zemalja, koje zahtevaju od drugih država da se pridruže sankcijama Rusiji, drzak je i nevaspitan, smatra šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

10.00 - Lavrov: EU bi da bude dodatak NATO

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je da potezi Brisela govore da će EU "biti dopuna" NATO.

09.59 - Rusija ojačava pozicije na jugu Ukrajine

Ukrajinski generalštab saopštio je da ruske snage nastavljaju artiljerijske i vazdušne udare na Marijupolj dok blokiraju ukrajinske jedinice u blizini fabrike Azovstalj.

- U cilju uspostavljanja pune kontrole nad gradom i suzbijanja otpora ukrajinskih boraca, koristi se strateškom avijacijom. S obzirom na evakuaciju lokalnog stanovništva, u bliskoj budućnosti treba očekivati pojačanje vatre - saopštio je Generalštab.

09.30 - Narodna milicija DNR objavilla je snimak artiljerijskih napada na položaje ukrajinskih ekstremista u oblasti Avdijevke

 

 

09.27 - Narodna milicija LNR saopštila je da je osujetila pokušaj neonacističkih ukrajinskih jedinica da se probiju u grad Rubežno

09.19 - Ruski helikopteri "Aligatori“ dejstvuju po ukrajinskim snagama

Ruski helikopteri "Aligatori“ dejstvuju po ukrajinskim snagama tokom specijalne vojne operacije.

08.57 - Ukrajina: Ruske snage pokušavaju da zauzmu Azovstalj

Savetnik gradonačelnika Marijupolja Petro Andrjuščenko izjavio je da ruske snage jutros pokušavaju da prodru na teritoriju fabrike Azovstalj u tom gradu.

Andrjuščenko je rekao da ruske snage, dok traje granatiranje, pokušavaju da se probiju do centralnog dela fabrike, navodi Unian.

On je objavio i fotografiju na kojoj se vidi kako ruski vojnici šetaju oko fabrike.

08.21 - Tramp: Evropa daje malo Ukrajini za razliku od Amerike

Bivši američki predsednik Donald Tramp kaže da Evropa izdvaja premalo za Ukrajinu u poređenju sa pomoći koju pruža Amerika.

- Zašto mi izdvajamo 40 milijardi dolara za Ukrajinu, dok Evropa... daju vrlo malo, a očigledno su mnogo više pogođeni ruskom invazijom nego Amerika - naveo je on.

07.52 - Finaska: Sledeće nedelje zahtev za članstvo u NATO

Finska je spremna da uputi zvaničan zahtev za članstvo u NATO početkom sledeće nedelje, izjavio je danas finski ministar spoljnih poslova Peka Havisto za japanski javni servis NHK.

- Ukoliko parlament odobri, najverovatnije ćemo do sredine nedelje podneti zahtev. Švedska će razmotriti ovo pitanje otprilike u isto vreme - kazao je Havisto, prenosi TASS.

07.49 - Američka administracija: Senat da što pre glasa za dodatnu pomoć Ukrajini

Američka administracija pozvala je Senat da što pre glasa za dodatnu pomoć Ukrajini, rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Rekordnu finansijsku pomoć Ukrajini od skoro 40 milijardi dolara početkom nedelje odobrio je Predstavnički dom američkog Kongresa, ali ju je potom blokirao senator Rend Pol ističući da dokument o pomoći treba da sadrži i stavku o jačem nadzoru rashodovanja tih sredstava.

Printscreen/YouTube
 

U Beloj kući uveravaju da će kontrola biti pojačana.

07.34 - UN: Više od 6 miliona ljudi pobeglo iz Ukrajine

Više od 6 miliona ljudi pobeglo je iz Ukrajine od početka ruske specijalne vojne operacije krajem februara, pokazuju najnoviji podaci Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice.

Pored toga, više od 8 miliona ljudi – skoro svaki peti od predratnog stanovništva Ukrajine – interno je raseljeno u zemlji nakon što su bili primorani da napuste svoje domove, prema najnovijem izveštaju Međunarodne organizacije za migracije.

Očekuje se da će 8,3 miliona izbeglica pobeći iz Ukrajine, saopštio je UNHCR krajem aprila.

07.21 - Ruska vojska unišava mine koje su Ukrajinci postavili na obali Azovskog mora

Jedinice ruske vojske uništavaju mine koje su ukrajinske snage postavile na obali Azovskog mora.

Kako se navodi, Ukrajinci su minirali i akvatoriju mora i obalu dovodeći u opasnost civile.

07.20 - Ukrajinske snage od jutros intenzivno granatiraju više mesta u DNR 

Na udaru su Pantalejmonovka i Jasenovata, koja je u tri navrata gađana raketama "Grad".

07.12 - Rođaci boraca u Azovstalju mole za pomoć, Kijev radi na spasavanju ranjenih

Rođaci ukrajinskih boraca u čeličani Azovstalj pozvali su juče na nove napore za njihovo spasavanje, dok službeni Kijev kaže da su u toku razgovori sa Moskvom o planu za evakuaciju teško ranjenih vojnika.

Ruske snage bombardovale su čeličanu u južnoj luci Mariupol, poslednjem bastionu ukrajinskih branitelja u gradu koji je gotovo u potpunosti pod ruskom kontrolom nakon više od dva meseca opsade.

Zvanični Kijev kaže da su svi civili koji su nedeljama bili zarobljeni u bunkerima ispod čeličane evakuisani. Ali još uvek nema dogovora o puštanju stotina boraca, od kojih su neki ranjeni.

07.11 - Bocan-Harčenko: Nadam se da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se Moskva nada da Srbija neće promeniti stav o uvođenju sankcija Rusiji.

Ambasador je za Radio-televiziji Vojvodine izjavio da „sankcije nisu prijateljski korak, posebno ne sankcije ovih dimenzija" i izrazio je nadu da se Srbija neće pridružiti sankcijama Rusiji.

On je naveo da je "ta nada dosta čvrsta, na osnovu izjava na najvišem nivou".

- Najvažnije je da se Srbija istrajno, dostojanstveno, i uz poštovanje nacionalnih interesa ne pridružuje sankcijama protiv Rusije - rekao je ruski ambasador.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
 

07.03 - Kompanija Simens najavila da se povlači iz Rusije

Nemački industrijski gigant Simens AG najavio je da će se posle 170 godina poslovanja, prestaje sa radom u Rusiji.

Oni su takođe saopštili da osuđuju rat u Ukrajini i da su zbog toga odlučili da se povuku. 

06.42 - Tras: Sankcije Rusiji ukinuti kada njene trupe napuste Ukrajinu

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras rekla je da bi Rusiji trebalo ukinuti sankcije tek kada sve njene trupe napuste teritoriju Ukrajine.

- Putin se ponižava na svetskoj sceni. MOraju da mu se uskrati svaka korist od njegovog napada na Ukrajinu - rekla je ona.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike