Ruske trupe uništile naftnu rafineriju u Ukrajini: Korišćena za snabdevanje vojske (VIDEO)

13.05.2022

09:23

0

General-major Igor Konašenkov saopštio je nove uspehe ruske vojske

Ruske trupe uništile naftnu rafineriju u Ukrajini: Korišćena za snabdevanje vojske (VIDEO)
Ukrajina rat 1 (2) - Copyright Profimedia

Ruske snage su visokopreciznim oružjem s mora i iz vazduha uništile proizvodne kapacitete naftne rafinerije na severnom prilazu gradu Kremenčugu u Poltavskoj oblasti. Pogođeni su rezervoari s gorivom predviđenim za ukrajinsku vojnu tenhiku, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, raketne snage i artiljerija Rusije uništile su 520 oblasti grupisanja ukrajinske vojske i tehnike, 15 upravljačkih punktova, šest artiljerijskih odreda na vatrenim pozicijama, kao i skladište raketnog naoružanja u oblasti naselja Šebelinka u Harkovskoj oblasti.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su u oblasti naselja Lozova u Harkovskoj oblasti avion Su-27 ukrajinske avijacije. U vazduhu je oboreno i 15 ukrajinskih bespilotnih letelica u naseljima Donjecke Narodne Republike, rekao je Konašenkov na konferenciji za novinare i dodao da su iznad naselja Topoljsko u Harkovskoj oblasti presretnuta dva projektila ispaljena iz raketnog sistema „Smerč“.

General je naveo da je ruska avijacija tokom protekle noći pogodila 153 oblasti grupisanja ukrajinske vojske i tehnike. Uništena je radarska stanica američke proizvodnje za navođenje protivvazdušnih sistema, a u Harskovskoj oblasti onesposobljena su dva višecevna raketna bacača „Grad“.

- Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska je uništilia 165 aviona, 125 helikoptera, 842 bespilotne letelice i 304 protivraketna kompleksa - rekao je Konašenkov.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike