Donald Tramp zgrožen: Pulicerova nagrada data medijima koji lažno izveštavaju o Rusiji!

10.05.2022

06:58

0

Od predsedničkih izbora 2016, američke vlasti istražuju navodne veze Trampove kampanje sa Rusijom

Donald Tramp zgrožen: Pulicerova nagrada data medijima koji lažno izveštavaju o Rusiji!
tramp - Copyright AP Photo/Meg Kinnard

Bivši američki predsednik Donald Tramp ogorčen je dodelom Pulicerove nagrade medijima koji, prema njegovom mišljenju, objavljuju lažne vesti, uključujući i njegove veze sa predstavnicima ruskih vlasti.

Vašington post je osvojio Pulicerovu nagradu za javnu službu za 2022. za izveštavanje o "Oluji Kapitola" 6. januara 2021. Njujork tajms je takođe odneo tri nagrade, uključujući i kategoriju "Međunarodnih vesti" za izveštavanje o američkim vazdušnim napadima na Bliskom istoku. Nagrada u kategoriji "Vesti" pripala je osoblju lista Majami Herald za izveštavanje o urušavanju stambene zgrade u gradu Surfsajd.

- Zašto bi mediji koji objavljuju lažne vesti i njihovi "novinari" dobili Pulicerovu nagradu za svoje apsolutno lažne izveštaje o Rusiji, Rusiji, Rusiji? To su bile potpune izmišljotine. Pulicerova nagrada je haos - napisao je Tramp u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

Od predsedničkih izbora 2016, američke vlasti istražuju navodne veze Trampove kampanje sa Rusijom. Rusija negira navode o mešanju u izbore u SAD.

U SAD je poznata verzija o "dosluhu" i sada se istražuje pozadina kampanje protiv bivšeg američkog predsednika.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike