Ironija: Konferencija o slobodi medija bez Rusije

02.05.2022

11:10

0

UNESCO je, na osnovu izmišljenih razloga, odbacio rusku prijavu za učešće na skupu o uticaju velikih IT kompanija na rad medija i na drugim panelima

Ironija: Konferencija o slobodi medija bez Rusije
businessman-ge7d0c5090_1280 - Copyright Pixabay/geralt

Rusiji nije dozvoljeno učešće na konferenciji Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) o slobodi medija, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Svake godine 3. maja obeležava se Svetski dan slobode medija koji je proglasila Generalna skupština UN 1993. godine i tim povodom UNESCO - specijalizovana agencija UN za međunarodnu saradnju na informativnom planu - tradicionalno održava tematske konferencije, ali nažalost, ove godine Rusiji nije dozvoljeno učešće - navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Sputnjik.

UNESCO je, na osnovu izmišljenih razloga, odbacio rusku prijavu za učešće na skupu o uticaju velikih IT kompanija na rad medija i na drugim panelima, navodi se u saopštenju. Obrazloženja zasnovana na tvrdnjama da ruska strana nije usklađena sa zahtevima konferencije i da je već formiran spisak učesnika su potpuno neodrživa, navodi zvanična Moskva.

- Očigledno je da se UNESCO priklonio grupi poznatih, veoma angažovanih država koje na svetskoj sceni promovišu politiku ''ukidanja'' Rusije i čiji je cilj da se informativni prostor očisti od svih gledišta koja se razlikuju od ultraliberalnih stavova Zapada - zaključuje se u saopštenju Ministarstva, navodi Sputnjik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike