Peskov: Ukrajinska strana često menja stav u pregovorima

18.04.2022

10:48

0

Prema njegovim rečima, Kijev nije dosledan

Peskov: Ukrajinska strana često menja stav u pregovorima
peskov - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

- Ukrajinska strana često menja stav kada je reč o pitanjima koja su već dogovorena na mirovnim pregovorima - izjavio je danas portparol Dmitrij Peskov.

Kako je dodao, specijalna vojna operacija se nastavlja. 

- Ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno rekao da se ona odvija po planu. Istovremeno, u toku su kontakti na ekspertskom nivou u okviru pregovaračkog procesa - poručio je novinarima.

Prema njegovim rečima, ukrajinska strana nije dosledna u pogledu tačaka koje su dogovorene.

- Takođe bih želeo da vam ponovim reči predsednika da, nažalost, ukrajinska strana ne pokazuje posebnu doslednost. Stav se često menja po usaglašenim pitanjima - kazao je Peskov.

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Još ima vremena da Zapad prihvati plaćanje u rubljama

Peskov je saopštio da još ima vremena da takozvane „neprijateljske“ zemlje pređu na plaćanje gasa u rubljama, ali je odbio da otkrije koliko je zemalja do sada pristalo na to.

Peskov je, kako navodi Rojters, rekao da plaćanja u rubljama za isporuke gasa koje su obavljene nakon stupanja na snagu ukaza predsednika Putina dospevaju u maju.

Krajem marta, Putin je potpisao dekret kojim se zahteva od stranih kupaca da plaćaju gas u ruskoj valuti ili će im u suprotnom biti obustavljene isporuke, što je zahtev koji su evropske prestonice odbacile i za koji je Nemačka ocenila da predstavlja „ucenu“.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike