Jutjub je ovaj Trampov intervju zabranio posle samo nekoliko sati: Evo šta je sve rekao i koga je ponovo razbesneo (VIDEO)

13.03.2022

11:13

0

Autor: 24sedam

Tramp, neprijatelj broj 1

Jutjub je ovaj Trampov intervju zabranio posle samo nekoliko sati: Evo šta je sve rekao i koga je ponovo razbesneo (VIDEO)
tramp - Copyright AP Photo/Meg Kinnard

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, iako proteran sa svih mogućih društvenih mreža i platformi, i dalje uživa veliku popularnost, pa je nedavno dao intervju podkastu "Ful send".

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, nakon što je snimak prikupio milione pregleda, uklonjen je sa Jutjuba, zbog širenja lažnih vesti, što nije u skladu sa pravilima te kompanije.

- Šta se dogodilo sa slobodom govora u zemlji? Neverovatno, ali ne i iznenađujuće, ludaci iz velikih tehnoloških kompanija su skinuli moj intervju sa veoma popularnim "Nelk bojsima" tako da niko ne može da ga vidi ili sluša. Za 24 sata, koliko je bio postavljen, postavio je brojne rekorde. Zanimljivo, u programu sam im rekao da se tek-giganti i fejk njuz mediji plaše istine, plaše se kritike Bajdena i pre svega, ne žele da govore o nameštenim predsedničkim izborima 2020 - izjavio je Tramp u saopštenju.

 

 

Inače, upravo njegove uporne tvrdnje da je izgubio na izborima, koji su se održali 2020. godine, jer je pokraden, dovele su i do proterivanja sa društvenih mreža. Tada, pa i sada.

- Izborna krađa je bila ogromna. Zovem je zločinom veka - rekao je. Govoreći o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, poručio je: "Treba da budete uplašeni jer nesposobni ljudi, koji su na vlast došli krađom izbora, vode zemlju - naveo je.

U intervjuu nije odstupio od svojih stavova, a kao i obično, služio se brojnim epitetima, pogotovo kada je govorio o sebi i svojim dostignućima.

Naveo je da su imali "divnu energiju" dok je bio na vlasti, da Amerika ima "divnu vojsku" i "sjajne generale", za razliku od onih koji se stalno pojavljuju na televiziji.

U razgovoru sa momcima koji vode podkast "Ful send" dotakao se inflacije i cena goriva, povlačenja američkih trupa iz Avganistana i ukrajinske krize.

 

 

Kako je istakao, da je on predsednik, Putin ne bi ušao u Ukrajinu i ne bi bilo rasta cena goriva.

- Ne bi bilo sukoba, a cene bi bile veoma niske, i da ima i da nema sukoba - istakao je Tramp dodavši da je ranije razgovarao sa Putinom o tome. Navodno, poručio mu je da ne sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini.

Napomenuo je i da je razgovarao sa liderom talibana.

Povlačenje iz Avganistana je, prema njegovom mišljenju, trebalo sprovesti u delo, ali ne na onakav način kako se to dogodilo prošlog avgusta.

- Sada imaju bolju opremu nego bilo koja druga zemlja na svetu. Avganistan je sada najveći prodavac oružja na svetu. Mi i dalje šaljemo novac. Imaju 700.000 komada oružja, helikoptere... I to prodaju Rusiji i Kini - uveren je Tramp iako nije obrazložio dokaze za te tvrdnje.

Kako je naveo, povlačenje trupa iz Avganistana bio je najsramotniji događaj u istoriji SAD.

- Izgledao je kao da se predajemo, što je možda delimično tako i bilo - kazao je.

- Ostavili smo hiljade i hiljade naočara za noćni vid, potpuno neotpakovanih. Koliko sam čuo, ostavili smo 70.000 vojnih vozila... Izgledalo je kao da smo pobegli, bilo je tu eksplozija, 13 vojnika je poginulo, a niko ne govori i o ranjenicima... - poručio je. 

Prema njegovom mišljenju, kada se promenila vlast u Beloj kući, Putin je prestao da poštuje Ameriku, kao i neki drugi lideri, jer je video da je vlast nesposobna.

Govoreći o energentima, Tramp je istakao da kada je on bio na vlasti, Amerika je bila energetska sila, a cene su bile niske. Takođe, ne sviđa mu se što zvanična politika postaje "zelenija".

AP Photo/Matt Rourke
 

- Vetroparkovi su loši, ubijaju ptice i pejzaže i preskupi su, a aktivisti za zaštitu sredine ih vole. Druge forme zelene energije nisu efikasne. Ja sam Angeli Merkel jasno poručio da pravi grešku sa Severnim tokom 2 - kazao je.

Tramp je osudio i okretanje Vašingtona ka Iranu i Venecueli zbog aktuelne energetske krize.

Ipak, nije jasno želeo da kaže da li će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima 2024. godine.

- Mislim da bi mnogo ljudi bilo veoma srećno da se kandidujem - rekao je pun samopouzdanja.

Predvideo uklanjanje snimka

Pred kraj razgovora Tramp je napomenuo da bi snimak mogao biti uklonjen.

- Ukoliko postavite ceo intervju, hajde da vidimo šta će se desiti kada ga Instagram, Tviter i svi ostali skinu - poručio je.

Voditelji su rekli da ne veruju da će se to dogoditi, ali i da neće pokleknuti. Ipak, upravo to se i dogodilo.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike