Trampov mali osuo po Zelenskom: On je bitanga, ukrajinska vlada je čisto zlo!

10.03.2022

21:05

0

Mladi republikanac umalo nije poginuo u saobraćajnoj nesreći pre osam godina

Trampov mali osuo po Zelenskom: On je bitanga, ukrajinska vlada je čisto zlo!
Tan2022-2-25_01329408_0 - Copyright AP Photo/Jacquelyn Martin

Kongresmen iz redova republikanaca Medison Kotorn iz Severne Karoline nazvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog "bitangom", a ukrajinsku vladu "neverovatno zlom", što je u potpunoj suprotnosti sa američkom dvostranačkom političkom podrškom Ukrajini u sukobu sa Rusijom.

- Zapamtite da je Zelenski bitanga. Zapamtite da je ukrajinska vlada neverovatno korumpirana i zla - kazao je Kotorn pristalicama na nedavnom skupu u Severnoj Karolini, prema video snimku koji je objavila TV stanica WRAL, preneo je Vašington post.

Saul Loeb, Pool via AP
 

Kotorn (26) služi svoj prvi mandat u Predstavničkom domu i glasna je pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa, ističe vašingtonski list, podsećajući da je Tramp nedavno rekao da je način na koji Putin vodi invaziju "genijalan" i "mudar".

Korton je prva osoba koja je u američki Kongres ušla, a koja je rođena tokom 1990-ih godina. 

Mladi republikanac umalo nije poginuo u saobraćajnoj nesreći pre osam godina i koristi invalidska kolica jer je delimično paralizovan. Takođe, on je i motivacioni govornik. 

Zahvaljujući teškoj životnoj priči ima dosta pristalica, a republikanci se nadaju da će njegov živopisan stil privući milenijalce njihovim redovima.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike