Novi talas cenzure! Jutjub blokira kanale koje finansira Moskva

11.03.2022

19:00

0

Najveći svetski striming video servis, koji je u vlasništvu kompanije Alfabet Gugl, navodi da ruski napad na Ukrajinu potpada pod kršenje pravila kuće

Novi talas cenzure! Jutjub blokira kanale koje finansira Moskva
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jutjub će odmah blokirati pristup kanalima povezanim sa ruskim medijima koje sponzoriše Moskva, saopštila je večeras ta američka kompanija.

Jutjub je citirao pravilo kojim se zabranjuje emitovanje sadržaja u koji negira ili trivijalizuje dokumentovano nasilje, preneo je Rojters.

Najveći svetski striming video servis, koji je u vlasništvu kompanije Alfabet Gugl, navodi da ruski napad na Ukrajinu potpada pod kršenje pravila kuće.

Naša pravilnik zabranjuje sadržaj kojim se negira, minimizuje ili trivijalizuje nasilje i mi ćemo ukloniti sadržaj o ruskoj invaziji na Ukrajinu koji krši naša pravila. U skladu sa time, odluka stupa na snagu odmah, a blokiraćemo i sve Jutjub kanale koji su povezani sa medijima koje finansira ruska država, kazao je portparol Faršad Šadlu.

Podsećamo Fejsbuk i Instagram će dozvoliti korisnicima u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika samo u kontekstu ruskog napada na Ukrajinu, objavio je Rojters večeras nakon uvida u određene interne mejlove Meta platforme, što je, kako se navodi, privremena promena u politici o govoru mržnje.

Društvena kompanija Meta (vlasnik Fejsbuka, Instagrama i Vacapa) koja je vlasnik Fejsbuka takođe će dozvoliti da se u nekim komentarima poziva na smrt Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka, u zemljama poput Rusije, Ukrajine i Poljske, dodaje britanska novinska agencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike