NATO čestitao 8. mart nacističkim simbolom, pa brzo obrisao tvit: Sada je svima jasno koga Zapad podržava u Ukrajini (FOTO)

09.03.2022

11:40

1

Autor: 24sedam

Simbol crnog sunca povezan je sa nacizmom i popularan je među neonacistima u Ukrajini

NATO čestitao 8. mart nacističkim simbolom, pa brzo obrisao tvit: Sada je svima jasno koga Zapad podržava u Ukrajini (FOTO)
nato naci - Copyright Profimedia

NATO pakt je u utorak, povodom Međunarodnog dana žena, na svom zvaničnom Tviteru nalogu objavio fotografiju ukrajinske žene vojnika, koja na uniformi nosi nacistički simbol “crno sunce”. Ubrzo posle toga tvit je izbrisan, ali se printskrin objave brzo raširio internetom.

- Sve žene moraju da žive slobodne i jednake. Na ovaj međunarodni dan žena, mislimo na izuzetne žene Ukrajine. Njihova snaga, hrabrost i otpornost simbolizuju duh njihove nacije - navodi se u tvitu na zvaničnom Tviter nalogu NATO-a.

 

 

Inače, simbol crnog sunca povezan je sa nacizmom i popularan je među neonacistima u Ukrajini. Nacistički bataljon Azov ovaj simbol ima na svom grbu.

Podsetimo, Fejsbuk će dozvoliti svojim korisnicima da hvale jedinicu "Azov", ukrajinsku neonacističku grupu, iako je prethodno bilo zabranjeno da se o njoj diskutuje, prema pravilima firme.

Printscreen/Telegram
 

Preokret u politici kuće je došao u jeku ruske specijalne operacije u Ukrajini. Moskvi su nametnute ne samo ozbiljne ekonomske sankcije, već su ruski kanali sklonjeni sa Jutjuba, Instagrama ili Guglove prodavnice. I dok se kanalima ruskih medija ne može pristupiti, tehnološke kompanije smatraju da jedinica "Azov" ne spada u sporni sadržaj.

Kako se navodi, Fejsbuk će dozvoliti hvaljenje "Azova" ukoliko se to odnosi na njihovu ulogu u "odbrani Ukrajine" ili njihovoj ulozi u Nacionalnoj gardi Ukrajine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike