(MAPA) Licemeri! Pokušavaju da uporede Putina sa Hitlerom, a pogledajte kako su glasali za Rezoluciju o nacizmu koju je predložila Rusija

09.03.2022

09:11

0

Autor: 24sedam

Srbija je, bila jedina država u regionu koja je glasala za Rezoluciju kojom se izražava zabrinutost zbog uspona ekstremističkih pokreta

(MAPA) Licemeri! Pokušavaju da uporede Putina sa Hitlerom, a pogledajte kako su glasali za Rezoluciju o nacizmu koju je predložila Rusija
svet ukrajina - Copyright Profimedia

Od trenutka kada je krenula oslobodilačka akcija Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje, koje predvodi SAD, sve češće kroz svoje globalističke medije, osuđuju predsednika Putina da je nacista, a neretko ga porede i sa Adolfom Hitlerom. Sa druge strane, ne tako davno, na delu je dokazano ko zapravo zaista podržava nacističku ideologiju i njenog predvodnika koji je u smrt odneo na milione nevinih ljudi. 

Naime, Rusija je krajem novembra 2014. godine u Generalnoj skupštini UN predložila Rezoluciju protiv veličanja nacizma, a nijedna država članica Evropske unije nije podržala taj predlog. Ipak, Rezolucija je usvojena, i za nju je glasalo 115 država, tri su su bile protiv, 55 uzdržanih, a 20 nije glasalo. 

Srbija je, bila jedina država u regionu koja je glasala za Rezoluciju kojom se izražava zabrinutost zbog uspona ekstremističkih pokreta i političkih partija koje propagiraju rasizam i ksenofobiju i koje se bave širenjem ideologije fašizma i rasne nadmoći.

Cilj nacrta rezolucije jeste osuda "modernih oblika rasizma, rasne diskriminacije i ksenofobije". Predstavnik Rusije u UN Grigorij Lukjancev rekao je tada da je potrebno pozabaviti se problemom "jačanja ekstremnih grupa, kao što su neonacisti i skinhedsi, koji često pribjegavaju nasilju", prenosi RIA "Novosti".


Pored zemalja EU, za Rezoluciju nisu glasale ni Ukrajina, ni SAD, kao ni Kanada. 

Pogledajte na fotografiji koje zemlje su glasale za Rezoluciju (na mapi prikazane crvenom bojom), a u Evropi ćete primetiti jedinu usamljenu crvenu mrlju, koja oslikava nas i naš glas protiv nacizma.

Profimedia
 

Podsetimo, od kada je krenula oslobodilačka akcija Rusije u Ukrajini zapad agresivno radi na tome da prikaže Ruse kao naciste i fašiste, a Putina kao njihovog predvodnika. Ipak, situacija u realnosti je potpuno drugačija. 

Nevervatno je da zapadnjački mediji ni slovo nisu napisali o ukrajinskim zločinima nad ruskim narodom prethodnih nekoliko godina. Tako je, poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz Radikalne stranke Igor Mosijčuk je, 24. maja 2017. godine, u diskusiji o jezičkoj politici na TV kanalu ZIK, predložio da se “ugledaju na akcije nacističke Nemačke”.

O mržnji prema Rusima možda najbolje govore izjave bivšeg poslanika Vrhovne rade Ukrajine Irine Farion. Ona je 23. juna 2018. godine pozvala da se “udari u vilicu svako ko govori ruski”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike