Sankcije kineskim kompanijama koje posluju sa Rusijom? SAD bi mogle da "potpuno zatvore" sve koji prkose američkim sankcijama

08.03.2022

21:49

0

Sankcije kineskim kompanijama koje posluju sa Rusijom? SAD bi mogle da "potpuno zatvore"  sve koji prkose američkim sankcijama
policy-2990080_960_720 - Copyright Pixabay

Kineskim kompanijama koje se suprotstave američkim sankcijama i restrikcijama na izvoz u Rusiju mogu biti uskraćene isporuke američke opreme i softvera koji su im potrebni za proizvodnju, izjavila je danas za "Njujork tajms" američka sekretarka za trgovinu Ðina Raimondo.

SAD bi mogle da "potpuno zatvore" Semiconductor Manufacturing International Corp ili bilo koju kinesku kompaniju koja prkosi američkim sankcijama tako što nastavlja da isporučuje čipove ili drugu naprednu tehnologiju Rusiji, upozorila je Raimond, prenosi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret o primeni specijalnih ekonomskih mera u oblasti spoljne ekonomske delatnosti kako bi se osigurala bezbednost države.

On je naložio da se do 31. decembra uvede zabrana izvoza i uvoza iz Rusije proizvoda i sirovina čiji će spisak utvrditi vlada.

Vlada ima dva dana da utvrdi taj spisak.

Mere se uvode kao odgovor na sankcije Zapada prema Rusiji zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike