Pritisci Zapada sve intenzivniji, ciljaju na sam vrh države: Sada su na udaru Vladimir Putin i Sergej Lavrov?!

25.02.2022

13:25

0

Budite u toku sa dešavanjima u Ukrajini prateći naš BLOG

Pritisci Zapada sve intenzivniji, ciljaju na sam vrh države: Sada su na udaru Vladimir Putin i Sergej Lavrov?!
ursula lavrov putin - Copyright Tanjug/Kenzo Tribouillard/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Prema pisanju "Fajnenšel tajmsa" EU se sprema da zamrzne imovinu ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u okviru treće runde sankcija Rusiji.

Ranije danas, pisali smo o tome da je Ursula fon der Lajen  izjavila da će sankcije Evropske unije Rusiji biti usmerene na finansijski sektor, energetiku, transport i vize za rusku elitu. 

Lideri Evropske unije načelno su se složili, na vanrednom Samitu sinoć u Briselu, da uvedu nove ekonomske sankcije Moskvi, pridruživši se Sjedinjenim Državama i drugim zemljama u preduzimanju koraka koji treba da nanesu ogromne i teške posledice Rusiji zbog njenog vojnog delovanja u Ukrajini.

Brisel će zamrznuti imovinu Rusije u Uniji i zaustaviti pristup ruskim bankama evropskim finansijskim tržištima, kao deo onoga što je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel opisao kao „najstroži paket sankcija koji smo ikada primenili“.

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj rekao je da lično podržava sankcionisanje predsednika Rusije Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova zbog vojne intervencije u Ukrajini.

- Lideri  EU su o ovome već razgovarali, ali su loptu prebacili na ministre da finalizuju dogovor. Radio sam na tome i mislim da će, ako ne bude iznenađenja i primedbi, jer nam je potreban konsenzus za to, Putin i Lavrov biti na listi - poručio je Borelj.

Budite u toku sa dešavanjima u Ukrajini prateći naš BLOG.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike