Za njih nema evakuacije: Ukrajincima od 18 do 60 godina zabranjeno da napuste zemlju!

25.02.2022

10:52

0

Vladimir Zelenski pozvao je danas sve građane Ukrajine sa vojnim iskustvom da se prijave u rezerviste kako bi pomogli zemlji

Za njih nema evakuacije: Ukrajincima od 18 do 60 godina zabranjeno da napuste zemlju!
evakuacija ukrajina - Copyright Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda/AP Photo/Emilio Morenatti)

Državna granična služba Ukrajine saopštila je da je zbog uvođenja vanrednog stanja u Ukrajini odlazak određene kategorije građana iz Ukrajine privremeno ograničen, piše Dailylviv.com.

- Konkretno, zabranjeno je napuštanje Ukrajine građanima Ukrajine od 18 do 60 godina. Ovo je trenutna norma za period vanrednog stanja - navodi se u poruci Danila Menšikova, šefa regionalne carine Lavova.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je danas sve građane Ukrajine sa vojnim iskustvom da se prijave u rezerviste kako bi pomogli zemlji.

 

 

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je juče rano ujutru da Rusija počinje "specijalizovanu vojnu operaciju" u Ukrajini, čiji je cilj "demilitarizacija i denacifikacija" zemlje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin priznao je u ponedeljak uveče nezavisnost Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike. Nakon toga usledile su oštre sankcije Zapada.

U Donjecku su raspoređene ruske vojne trupe, a ruske trupe ušle su danas u Kijev.

O svim dešavanjima u Ukrajini možete čitati u našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike