Posle incidenta u Vindzoru kraljevska porodica traži šefa obezbeđenja: Objavljena i visina plate koju bi imao

09.01.2022

16:58

0

Prilikom analize sigurnosnih protokola određeni nedostaci uočeni su u timu koji se brine za bezbednost princa Vilijama, njegove supruge Kejt i njihovih troje dece

Posle incidenta u Vindzoru kraljevska porodica traži šefa obezbeđenja: Objavljena i visina plate koju bi imao
profimedia-0637015228 - Copyright Profimedia

Da britanska kraljevska porodica više ništa ne želi da prepsuti slučaju pokazao je najnoviji oglas koji je objavila Kensingtonska palata, u kojoj žive princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton sa decom. U oglasu se navodi da palata traži službenika koji će biti zadužen za bezbednost budućeg britanskog kralja i njegove porodice.

Ovo je usledilo nakon pokušaja napada koji je na božićno jutro nameravao da izvrši devetnaestogodišnjak naoružan samostrelom upavši na posed dvorca Vindzor, u kom se nalazila kraljica Elizabeta II.

Ovaj incident je, kako pišu britanski mediji, zabrinuo kraljevsku porodicu, a mladić koji je planirao da ubije kraljicu zadržan je na psihijatriji. Posle incidenta izvršena je analiza sigurnosnih protokola, prilikom koje su određeni nedostaci uočeni u timu koji se brine za bezbednost princa Vilijama, njegove supruge Kejt i njihovih troje dece.

U pomenutom oglasu navodi se da se traži službenik koji će Kensingtonsku palatu učiniti bezbednijim mestom, a budućem zaposlenom nudi se godišnja plata od 22.390 funti za 38 sati rada nedeljno, uz napomenu da se radi svih sedam dana u nedelji.

- Ovo je izuzetna prilika da postanete deo 300 godina duge istorije Kensingtonske palate i pomognete nam da oživimo naše fascinantne priče za sve naše goste, svaki dan - piše, između ostalog, u oglasu za posao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike