Objavljen zastrašujući snimak muškarca koji je upao u Vindzor: Cilj mu je bio da ubije kraljicu, a razlog je osveta (VIDEO)

27.12.2021

11:20

0

Kako je saopštio Skotland jard, bezbednosna procedura pokrenuta je čim je muškarac kročio na imanje

Objavljen zastrašujući snimak muškarca koji je upao u Vindzor: Cilj mu je bio da ubije kraljicu, a razlog je osveta (VIDEO)
AP21285416918796 - Copyright AP Photo/Frank Augstein

Policija Velike Britanije istražuje video-snimak koji je navodno povezan sa tinejdžerom koji je 25. decembra upao na podsed zamka Vindzor, nakon čega je uhapšen.

U snimku koji je objavio britanski "San" vidi se muškarac sa samostrelom i maskom koji govori da će pokušati da ubije Elizabetu, u želji da se osveti.

U snimku on podseća na masakr iz 1919. godine, kada je britanska vojska pucala na nenaoružane Indijce u Amricaru u indijskoj državi Pendžab.

Policija nije identifikovala napadača, ali je saopšteno da se procenjuje sadržaj snimka, dok je Bakingemska palata odbila da ga komentariše.

"San" tvrdi da je tinejdžer iz snimka izvesni Džasvant Sing Čajl i da je video objavio na Snepčetu u subotu u 8.06, 24 minuta pre nego što ga je policija uhapsila na posedu dvorca Vindzor.

- Žao mi je. Žao mi je zbog onoga što sam učinio i zbog onoga što ću učiniti. Pokušaću da ubijem kraljicu Elizabetu. Ovo je osveta za one koji su poginuli u masakru 1919. To je takođe osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminisani zbog svoje rase. Ja sam indijski Siki, Siti. Moje ime je bilo Džasvant Sing Čajl, sada je moje ime Dart Džouns - govori maskirani muškarac u snimku.

Siti može biti referenca na vodeće zlikovce u "Ratovima zvezda", dok se Dart Džouns može odnositi na Džejmsa Erla Džounsa koji je dao glas Dartu Vejderu. Uramljena slika lika iz "Ratova zvezda" Darta Malgusa vidljiva je u pozadini klipa.

Dramatična akcija u Vindzoru

Ovogodišnje božićno jutro u Vindzoru bilo je turbulentno. Policija je oko 8.30 u subotu uhapsila mladića starog 19 godina iz Sautemptona zbog upada na zaštićenu lokaciju na imanju zamka Vindzor i zbog posedovanja ofanzivnog oružja.

On je od tada u pritvoru, a prema Zakonu o mentalnom zdravlju, do daljeg će ostati pod nadzorom medicinskih stručnjaka.

Tanjug/Victoria Jones/Pool via AP
 

Kako je saopštio Skotland jard, bezbednosna procedura pokrenuta je čim je muškarac kročio na teritoriju zamka Vindzor, pa je sprečen da uđe u bilo koju zgradu.

Kako pišu britanski mediji, kraljica je u to vreme doručkovala i blagovremeno je obaveštena o upadu na imanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike