Objavljena fotografija mladića koji je hteo da ubije Elizabetu II: Sa samostrelom preskočio zid koji je okruživao Vindzor

28.12.2021

15:45

0

Njega su nakon upada na imanje snimile nadzorne kamere

Objavljena fotografija mladića koji je hteo da ubije Elizabetu II: Sa samostrelom preskočio zid koji je okruživao Vindzor
AP18109748415336 - Copyright Toby Melville/Pool Photo via AP

Mladić koji je na Božić, 25. decembra, upao na posed Vindzora, Džasvant Sing Čail (19) iz Sautemptona, sa ciljem da ubije kraljicu Elizabetu II "kako bi se osvetio za masakr iz 1919", uhapšen je kada su ga službenici obezbeđenja, kako se piše, primetili dok se peo na ogradu i pozvali policiju.

Tek sada pojedini britanski mediji objavili su fotografiju napadača koji je sa samostrelom krenuo na britanskog monarha.

Dan posle pokušaja atentata objavljen je i snimak u kom mladić nosi masku i objašnjava zbog čega će da uradi to što namerava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BritAsia TV (@britasiatv)

 

- Žao mi je zbog onoga što sam uradio i šta ću uraditi. Pokušaću da ubijem Elizabetu, kraljicu kraljevske porodice. Ovo je osveta za one koji su poginuli u masakru 1919. To je takođe osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminisani zbog svoje rase. Ja sam indijski Siki, Siti. Moje ime je bilo Džasvant Sing Čajl, sada je moje ime Dart Džouns - rekao je maskirani muškarac u snimku.

Njega su nakon upada na imanje snimile nadzorne kamere. On je koristio merdevine kojima je uspeo da preskoči ogradu u nameri da uđe rezidenciju kraljice, koja je u tom trenutku doručkovala sa princom Čarlsom i njegovom suprugom Kamilom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike