Loša navika zbog koje se gomila salo na stomaku: Nesvesno grešimo celog života

14.01.2021

19:20 >> 16:12

0

Nemojte odmah da okrivite genetiku ili pivo

Loša navika zbog koje se gomila salo na stomaku: Nesvesno grešimo celog života
Copyright Profimedia

Stomak je mnogima kritična zona. Posebno žene živcira salo na stomaku, te na sve načine pokušavaju da ga se reše. A pre nego što za sve okrivite genetiku, postoji jedan razlog zbog kog kilogrami ne odlaze.

Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja preskače prvi obrok u toku dana, odmah to promenite. Novo istraživanje potvrdilo je ono o čemu se već duže govori – doručak najvažniji obrok.

Naučnici su analizirali više od 65.000 žena u periodu od tri godine, pažljivo motreći na to da li doručkuju i koliko često, a jedna četvrtina njih je prijavila da doručkuje svakog dana bez izuzetka.

Studija je pokazala da je telesna težina žena koje doručkuju bila za sedam odsto manja nego kod onih koje preskaču jutarnji obrok.

Profimedia

-Redovno doručkovanje možda je najvažnija karika u telesnoj težini – zaključili su autori studije.

Ovu teoriju podržali su mnogi stručnjaci, koji smatraju da je najbolje jesti u prvih sat vremena nakon buđenja, kako bi se nivo energije održao tokom čitavog jutra i kako bi se metabolizam pokrenuo. Na ovaj način potrošnja kalorija je veća. Kada preskočite doručak, telo skladišti masne naslage i sporije ih troši, što rezultira viškom kilograma.

A šta doručkovati? Nutricionisti kažu da su najbolji izbor proteini. Pa se tako idealan obrok sastoji od kajgane, integralnog hleba i kiselog mleka.

Uvek birajte kiselo mleko, pre nego jogurt, jer se u njemu nalazi i brašno, što nepovoljno utiče na kilažu i digestivni trakt.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mondo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike