Ova tri soka biće vaši najbolji tečni prijatelji dok se trudite da smršate

20.05.2021

07:17 >> 07:04

0

Autor: Z. A.

Zdravi sokovi koji pomažu u gubitku kilograma

Ova tri soka biće vaši najbolji tečni prijatelji dok se trudite da smršate
Copyright Pexels

Ako ste odlučili da smršate, ne morate da se odričete finih sokova. Ne samo da su ukusni, neki sokovi su i brz i efikasan način da smanjte telesnu težinu.

Što se tiče dijete i gubitka kilograma, ljudi uglavnom zaziru od sokova jer neke vrste sadrže puno šećera i malo vlakana, što povećava unos kalorija i može dugoročno podstaći gojenje umesto da izgube kilograme. Međutim, postoje i zdravi i ukusni sokovi koji takođe dobro podržavaju gubitak kilograma.

Ovo se posebno odnosi na sledeća tri soka, oni su idealni za mršavljenje.

1. Sok od celera

Sok od celera je veoma popularan za mršavljenje. Naime, sastoji se od više od 95 odsto vode, a osim visokog sadržaja vode sadrži i vrlo malo kalorija. Takođe, sok od celera odličan je izvor protivupalnih antioksidanata, kao i nekih korisnih biljnih supstanci koje mogu pomoći u smanjenju oksidativnog stresa.

2. Sok od nara

Sok od nara nije samo ukusan i osvežavajuć već je i zdrav, niskokaloričan napitak i izvrsno sredstvo za smanjenje telesne težine. Prema nekim rezultatima istraživanja, šipak može sprečiti skokove i pad nivoa šećera u krvi, što je razlog povećanog osećaja gladi ili želje za hranom. Sok nara je takođe bogat antioksidantima i zato deluje protivupalno.

3. Sok od cvekle

Sok od cvekle sadrži malo kalorija i puno vlakana, što vam pomaže da se duže osećate siti. Cvekla sadrži i dijetetske nitrate koji pomažu u povećanju mišićne efikasnosti i izdržljivosti, istovremeno snižavajući krvni pritisak širenjem krvnih sudova. Ovaj crveni sok savršeno podržava fitnes vežbe za mršavljenje i uskoro ćete postići prve vidljive rezultate ako ih redovno pravite.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike