Dva živa jajeta u vrućem mleku: Ovako je izgledao režim ishrane i vežbanja Merilin Monro

25.08.2021

17:19 >> 18:01

0

U krevetu je nosila samo Šanel 5, a svakodnevno je jela četiri, pet sirovih šargarepa

Dva živa jajeta u vrućem mleku: Ovako je izgledao režim ishrane i vežbanja Merilin Monro
Copyright Profimedia

Najavljena biografija Merilin Monro u produkciji “Netfliksa” odličan je povod da ispitamo šta se nalazi u pozadini hiper-seksualizovane slike holivudske legende.

Dok neki vole da pročitaju ‘Blonde’ od Džojs Kerol Outs ili pogledaju ‘Neki to vole vruće’, mazohisti bi mogli da isprobaju njen program treninga i ishrane.

pročitajte još

Ubrzo posle prvog pojavljivanja na velikom platnu u nizu romantičnih komedija, Norma Džin je u izdanju tadašnjeg magazina ‘Pageant’ iz septembra 1952. godine pružila uvid u svoj dnevni program vežbi , a njeni saveti su očaravajuće retro (mada nisu za preporuku na duge staze).

-Da budem iskrena, nikad nisam smatrala da je moja figura nešto posebno. Sve do nedavno sam vrlo retko razmišljala o tome – počela je u samoomalovažavajućem tonu.

Profimedia

Kako kaže nikad nije mnogo marila za sportove na otvorenom i nema želju da bude dobra u tenisu, plivanju ili golfu.

-Nikada se nisam mnogo zamarala vežbanjem. Sada provodim najmanje deset minuta svakog jutra vežbajući sa tegićima. Napravila sam svoj program vežbi da bih održala mišiće, a znam da su one dobre za mene, jer tokom vežbanja osećam koja grupa mišića je uključena u vežbu.

A šta radi nakon što opere zube, umije se i „zbaci ostatke sna sa sebe“?

Marilin Monro, Profimedia

-Legnem na pod pored kreveta i započnem sa prvom vežbom. To je jednostavna vežba za jačanje grudnih mišića koja se sastoji od podizanja tegića od 2,2 kg iz položaja sa raširenim rukama do iznad glave. Ovu vežbu lagano ponovim 15 puta. Onda ponovim istu rutinu još 15 puta, ali je počnem iz položaja sa rukama iznad glave. Onda, dok su mi ruke pod uglom od 45 stepeni u odnosu na pod, pravim krugove s tegovima u rukama sve dok se ne umorim. Ne brojim u nekom određenom ritmu kao oni što vode vežbe na radiju. Ne bih mogla da podnesem vežbanje, ako bih imala neki striktno određen režim – opisala je ona.

A kada je ishrana u pitanju, za čuvenu MM rutina je igrala glavnu ulogu.

-Govorili su mi da su moje navike u ishrani totalno čudne, ali ja tako ne mislim. Pre nego što se ujutru istuširam, zagrejem šolju mleka na rešou u mojoj hotelskoj sobi. U vruće mleko ubacim dva živa jajeta, umutim ih viljuškom i to popijem dok se oblačim. U ovu mešavinu dodam tabletu multivitamina, tako da sumnjam da bi bilo koji lekar mogao da preporuči korisniji doručak za zaposlenu devojku koja nema mnogo vremena.

Foto: Profimedia

A ako se niste mnogo zgadili da pređemo na Merlinkinu večeru.

-Svake večeri odem u prodavnicu blizu mog hotela i kupim šniclu, jagnjeća rebarca ili džigericu koje pripremim na šporetu u mojoj sobi. Uglavnom pojedem četiri ili pet sirovih šargarepa uz meso i to je sve. Mora da sam polu-zečica. Nikad mi neće dosaditi sirove šargarepe. Pretpostavljam da je dosta dobro to što jedem malo tokom dana, jer sam poslednjih meseci počela da svraćam do “Wil Wright-a” na sladoled kada se noću vraćam sa časova glume.

A kada su je pitali da posavetuje druge dame, ona im je preporučila san.

-Mislim da sam po prirodi predodređena za lenčarenje. Mrzim da radim nešto na brzaka, u napetoj atmosferi, za mene je skoro nemoguće da iskočim ujutru iz kreveta. U nedelju, kada je moj dan za potpuno lenstvovanje, ponekad mi treba dva sata da se razbudim, jer uživam u svakom trenutku izležavanja. U zavisnosti od obaveza, spavam od pet do deset sati svake noći. Spavam na najširem krevetu za jednu osobu, a pokrivam se samo jednim perjanim jorganom, bilo da je leto ili zima. Nikada nisam mogla da spavam u pidžami ili nekoj groznoj spavaćici. Ometaju mi san. U krevetu nosim samo parfem, Šanel 5 – ispričala je svojevremeno Merilin, a prenosi “Vog.”

Chanel

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike