Odrekla se mleka i mlečnih proizvoda na nedelju dana: Ovo su rezultati i zaista su impresivni

10.01.2023

05:24

0

Autor: Z.A.S.

Ipak, jedan očekivani rezultat je izostao

Odrekla se mleka i mlečnih proizvoda na nedelju dana: Ovo su rezultati i zaista su impresivni
Žena pije mleko - Copyright Profimedia

Da li ste se nekada zapitali šta bi se dogodilo kada biste se odrekli mleka i mlečnih proizvoda na neko vreme?

Kolumnistkinja i novinarka Eli Valanski jeste, pa je odlučila da se mleka i mlečnih proizvoda odrekne na sedam dana, a da zatim saopšti kakve promene su joj se, u tom periodu, dogodile.

Kako piše za "Eat This", povremeno je osećala probleme sa probavom i to je bio jedan od razloga zašto se odlučila na ovaj eksperiment. Nakon samo dva dana počela je da primećuje promene, a nakon sedam dana one su bile još očiglednije.

Pixabay
 

- Osećala sam se energičnije, a takođe mi je nestala i nadutost koja mi je često zadavala probleme. Dugi niz godina sam imala neprijatne bolove u stomaku, pogotovo u večernjim satima, a to je sve u potpunosti nestalo u ovih nedelju dana kada nisam pila mleko, ni jela mlečne proizvode - rekla je Valanski.

Ipak, kako naglašava, jednu stvar nije primetila, a to su promene na koži.

Pexels
 

- Često sam čitala da mlečni proizvodi mogu da pogoršaju rozaceu i druge kožne probleme. Kako i sama godinama imam rozaceu, nadala sam se da ću poboljšati stanje kože ako nedelju dana ne budem jela mlečne proizvode. Međutim, moja koža je ostala potpuno ista. Možda bih videla neku razliku da sam se odrekla mlečnih proizvoda na duže vreme. Takođe, u Njujorku je upravo tada bilo neverovatno hladno i vetrovito, pa je moguće da je suv i hladan vazduh sam po sebi bio okidač lošeg stanja moje kože. U svakom slučaju, aspekt boljeg kvaliteta kože vezan za mlečne proizvode, u ovom eksperimentu, pokazao se prilično neutralnim - zaključila je.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike