Sezona alergije na polen stigla nam je malo ranije, pomoću ovih saveta ublažite naporne simptome

25.03.2022

05:46

0

Sezona alergije na polen stigla nam je malo ranije, pomoću ovih saveta ublažite naporne simptome
profimedia-0528601375 - Copyright Profimedia

Topliji dani su nam stigli i mnogi ljudi se već bore protiv alergije na polen. Srećom, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste ublažili naporne simptome.

Zbog klimatskih promena sezona alergija na polen počela je 15 dana ranije.

Med se smatra prirodnim lekom za polensku groznicu jer pčelinji polen može smanjiti osetljivost na druge vrste polena. Počnite svakodnevno da konzumirate med kako biste značajno smanjili simptome polenske groznice.

Ambrozija, Foto: Profimedia
 

Crvene paprike sadrže kapsaicin koji pomaže u smanjenju začepljenosti nosa. Ovu vrstu paprika bi trebalo da počnete češće da jedete.

Savetuje se i nanošenje tankog sloja vazelina ispod nozdrva jer on sprečava polen da uđe u njih. Siguran je za korišćenje tako da ga možete nanositi svakog dana pre nego što izađete iz kuće.

Roletne čistite jednom mesečno kako biste se rešili polena i prašine koji se zadržavaju na površini. Koristite vlažnu krpu i malu količinu sredstva za čišćenje. Na kraju ih ponovo prebrišite suvom krpom.

Pixabay
 

Posteljinu perite jednom nedeljno u toploj vodi.

Ukoliko nosite šminku ili kremu za sunčanje, obavezno prilikom skidanja koristite micelarnu vodu, a zatim gel za čišćenje kože lica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike