Vremeplov: Ako ste rođeni 70-ih, 80-ih ili 90-ih, proverite koje su se frizure nosile u to vreme

10.11.2020

14:10

0

Autor: Z. A.

Vodimo vas na bjuti putovanje u prošlost

Profimedia

Trendovi u odevanju, enterijeru, šminkanja i frizurama odlaze i vraćaju se. A neki su nastali baš u godini kada set vi rođeni, nekoliko0 godina pre ili kasnije. Vratićemo se na trenutak u 20. vek, čisto da proverimo koji nam se to trendovi vraćaju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Nije vreme za salone lepote: Napravite sami šećernu pastu za depilaciju koju je koristila Kleopatra

Kad vidite fotografiju Dženifer Aniston sa frizurom „Rachel“, trenutno ćete se vratiti u devedesete, ali i shvatiti da se ta frizura često vraća u malo izmenjenoj formi. Zapravo, stare frizure se vraćaju modifikovane, a verovatno postoje i one na koje smo potpuno zaboravili.

Ovo su samo neke frizure koje su obeležile tri dekade 20. veka.

1971: Šag

IMDB/ Pinterest

Frizura glumice Džejn Fonde u filmu „Shag“  iz 1971. inspirisala je žene da ošišaju dugu kosu.

1974: Ekstra duga sa šiškama

Cindy Gregory/Pinterest

Muzičarka Džoni Mičel popularisala je šiške koje su bile duže i od onih koje je B, Bardo nosila 60-ih. A bile su i manje savršene jer su predtavljale prirodnu, boemsku estetiku.

1977: Talasi Fare Fosit

Pinterest

Čarlijevi anđeli su premijerno prikazani krajem 1976. godine, a nedugo zatim šišanje Fare Fosit postalo je verovatno najznačajnija frizura te dekade. Žene su se po njoj prepoznavale na ulici.

1980: Obojena i luda

Pinterest

Divlji pank stil kasnih 70-ih postao je još glasniji 80-ih i najbolje ga predstavlja Sindi Loper.

1981: Zakošene šiške

Pinterest

Osamdesetih godina nije bilo žene modernije od princeze Dajane, posebno 1981, godine njenog venčanja. Njena kratka kosa i zakrivljene šiške tokom cele decenije bile su glavna stvar.

1983: Neukroćeni uvojci

Pinterest

Kada je Dženifer Bils 1983. nosila svoje prirodne uvojke u filmu „Flashdance“, stil je odmah postao definicija seksepila.

1985: Šalovi kao trake

Pinterest

Madona je zavezala kosu šalom u filmu Očajnički tražeći Suzan iz 1985. godine, a ubrzo su žene svuda šetale okolo kao pokloni, sa velikim mašnama na glavama.

1987: Izlomljena kosa

Pinterest

Žene bez prirodnih uvojaka ili volumena tokom 80-ih koristile su presu ili krpice, a kosa im je izgledala kao pomfrit.

1992: Grandž

Pinterest

Grandž je uticao na sve tokom 90-ih, pa i na kosu. Nijedna žena nije nosila ovaj izgled bolje od Kortni Lav, čija je raščupana i uznemirena griva postala rok legenda.

1994: The Rachel

Pinterest

Frizura Dženifer Aniston u televizijskoj seriji „Prijatelji“ bila je toliko popularna da je jednostavno nazvana „The Rachel“, po njenom liku, a premijerno je izvedena 1994. I danas je jedna od najpopularnijih frizura svih vremena.

1995: Neuredni piksi

Pinterest

Sredinom 90-ih Vinona Rider ošišala je kosu i nadahnula novu vrstu piksija. Razbarušeniju, nesavršenu verziju originala uskoro su nosili svi.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti