Recept dana: Toskanska piletina u kremastom sosu sprema se za 20 minuta
U jelu se uživa natenane
Piletina pripremljena na ovaj način odvešće vas na trenutak u čedesne predele predivne italijanske regije poznate po najboljim vinima i veličanstvenoj prirodi.
Osim što se priprema veoma brzo, ovo jelo je riznica svih važnih hranljivih nutrijenata, a pritom je preukusno i zaista je fantastično i za nedeljni ručak.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 400 g šampinjona
- čaša belog vina
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 150 g bebi spanaća
- 50 g dimljenog sira
- 50 g sušenog paradajza
- so
- biber
- 50 g suvih šljiva
- italijanska mešavina začina
Priprema:
1. Ispržite piletinu i odložite je na toplo.
2. Izdinstaje crni luk, dodajte beli luk i šampinjone, pa dinstajte 10 minuta.
3. Stavite sušeni paradajz, posolite i pobiberite.
4. Dodajte vino i dinstajte dok tečnost ne ispari.
5. Stavite suve šljive, potom dodajte pavlaku za kuvanje i rendani dimljeni sir. Dodajte italijansku mešavinu začina.
6. Na kraju stavite bebi spanać, i dinstajte 5-10 minuta dok se sos ne zgusne.
7. Prelijte preko mesa ili nekog testa.
Bon appetit!
možete da pripremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari