Recept dana: Toskanska piletina u kremastom sosu sprema se za 20 minuta

20.02.2021

07:08 >> 23:12

0

Autor: Z. A.

U jelu se uživa natenane

Recept dana: Toskanska piletina u kremastom sosu sprema se za 20 minuta
Copyright Profimedia

Piletina pripremljena na ovaj način odvešće vas na trenutak u čedesne predele predivne italijanske regije poznate po najboljim vinima i veličanstvenoj prirodi.

Osim što se priprema veoma brzo, ovo jelo je riznica svih važnih hranljivih nutrijenata, a pritom je preukusno i zaista je fantastično i za nedeljni ručak.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 crni luk
  • 400 g šampinjona
  • čaša belog vina
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g bebi spanaća
  • 50 g dimljenog sira
  • 50 g sušenog paradajza
  • so
  • biber
  • 50 g suvih šljiva
  • italijanska mešavina začina

Priprema:

1. Ispržite piletinu i odložite je na toplo.

2. Izdinstaje crni luk, dodajte beli luk i šampinjone, pa dinstajte 10 minuta.

3. Stavite sušeni paradajz, posolite i pobiberite.

4. Dodajte vino i dinstajte dok tečnost ne ispari.

5. Stavite suve šljive, potom dodajte pavlaku za kuvanje i rendani dimljeni sir. Dodajte italijansku mešavinu začina.

6. Na kraju stavite bebi spanać, i dinstajte 5-10 minuta dok se sos ne zgusne.

7. Prelijte preko mesa ili nekog testa.

Bon appetit!

možete da pripremite i

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: stvarukusa.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike