Recept dana: Poslastica od starog hleba, banane i čokolade, da se zasladite i da ništa ne bacite
Potrošićte deset minuta, a vaša porodica biće srećna celog dana
Jedan od gastro-trendova ove godine je zero waste iliti nula otpada. Znate i sami da je grehota hranu bacati, a to se posebno odnosi na hleb. A hleb kad ostane, gastro-žurka počinje.
Zapravo od ostataka hleba možete da spremite razna slana i slatka jela, od prženica do poslastica.
Jedan od finih recepata jeste ova poslastica sa bananom i čokoladom, a vi recept vrlo lako možete prilagoditi onome što imate u frižideru ili ostavi. Dobro će se uklopiti sve vrste domaćih džemova, sveže i suvo voće, orašasti plodovi, krem sir, čokoladni namaz…
Priprema zahteva samo deset minuta, a ostatalo će odraditi rerna, ovaj recept je dovoljan za osam porcija, a vi prilagodite sastojke svojim željama i potrebama.
Sastojci:
- 500 g starog hleba
- 3 velika jaja
- 500 ml slatke pavlake
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g belog šećera
- 3 kašike maslaca
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika mlevenog cimeta
- prstohvat soli
Za fil
- 2 zrele banane
- 100 g naseckane čokolade
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Duboku posudu za pečenje premažite maslacem.
2. Hleb narežite na manje ili veće kockice ili kako vam drago. Narežite banane i usitnite čokoladu.
3. Kratko umutite jaja sa slatkom pavlakom, šećerom, vanilom, cimetom i prstohvatom soli. Umešajte hleb i dobro promešajte. Tada dodajte jednu naseckanu bananu i polovinu čokolade.
4. Prebacite smesu u posudu za pečenje i pospite komadima druge banane i ostatkom čokolade. Prekrijte posudu aluminijskom folijom.
5. Pecite otprilike pola sata u zagrejanoj rerni. Sklonite foliju i proverite da li je poslastica gotova.
6. Secite i servirajte po želji.
Bon appetit!
možete da pripremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari