Recept dana: Mus s kafom i višnjama, lagani desert za ocenu deset

02.04.2021

06:08 >> 14:16

0

Autor: Z. A.

Usrećiće vaše oči i nepca

Recept dana: Mus s kafom i višnjama, lagani desert za ocenu deset
Copyright Profimedia

Ovaj desert je toliko jednostavan a toliko kompleksan u svojoj vertikali ukusa. Na početku pod vašm zubima puca crvena kiselkasto-slatkasta višnja, sledi je napad finog belog krema i otvara srce u kojem se kriju arome vanile i sve nijanse kafe.

Isprobajte za vikend, servirajte u čaše, oduševite decu i goste.

Sastojci
  • 2 šoljice espresa
  • izmrvljena zrna kafe
  • 2 dl pavlake
  • 2 jaja
  • 0,3 štapića vanile
  • 0,03 l likera od kafe
  • 50 g šećera
  • 150 g zamrznutih višanja

Priprema

1. Umutite pavlaku do 70 odsto, da ne bude potpuno umućena. Napravite espreso ili neku drugu vrstu kafe i dodajte liker od kafe i izmrvljena zrna kafe. Ostavite da se ohladi.

2. Rastvorite šećer u 50 ml vode, zagrejte do ključanja i zatim dodajte vanilu. Razdvojte belanca i žumanca i umutite sneg, dok lagano mutite dodajte blago ohlađeni sirup od šećera. Pomešajte umućenu pavlaku s belancima, dodajte liker od kafe i nežno mešajte špatulom.

3. Rastopite zamrznute višnje sa 100 grama šećera i ostavite da se ohladi.

4. Sipajte mus u čaše i stavite u frišider da se ohladi, dodajte ohlađene višnje i ukrasite zrnima kafe, keksom i svežom mentom.

Bon appetit!

možete da pripremite i

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike