Recept dana: Mus s kafom i višnjama, lagani desert za ocenu deset
Usrećiće vaše oči i nepca
Ovaj desert je toliko jednostavan a toliko kompleksan u svojoj vertikali ukusa. Na početku pod vašm zubima puca crvena kiselkasto-slatkasta višnja, sledi je napad finog belog krema i otvara srce u kojem se kriju arome vanile i sve nijanse kafe.
Sastojci
- 2 šoljice espresa
- izmrvljena zrna kafe
- 2 dl pavlake
- 2 jaja
- 0,3 štapića vanile
- 0,03 l likera od kafe
- 50 g šećera
- 150 g zamrznutih višanja
Priprema
1. Umutite pavlaku do 70 odsto, da ne bude potpuno umućena. Napravite espreso ili neku drugu vrstu kafe i dodajte liker od kafe i izmrvljena zrna kafe. Ostavite da se ohladi.
2. Rastvorite šećer u 50 ml vode, zagrejte do ključanja i zatim dodajte vanilu. Razdvojte belanca i žumanca i umutite sneg, dok lagano mutite dodajte blago ohlađeni sirup od šećera. Pomešajte umućenu pavlaku s belancima, dodajte liker od kafe i nežno mešajte špatulom.
3. Rastopite zamrznute višnje sa 100 grama šećera i ostavite da se ohladi.
4. Sipajte mus u čaše i stavite u frišider da se ohladi, dodajte ohlađene višnje i ukrasite zrnima kafe, keksom i svežom mentom.
Bon appetit!
možete da pripremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari