Recept dana: Maturski rad - sjajna torta za sve svečane prilike

02.09.2021

06:08 >> 06:26

0

Sočna, ukusna i kremasta

Recept dana: Maturski rad - sjajna torta za sve svečane prilike
Copyright 24sedam

Ova torta ne spada u one jednostavne i brze, ali kada je jednom budete probali biće vam jasno zašto je vredna svakog truda.

Idealna je za sve prilike, a mi je predlažemo kao desert nakon jednog od omiljenih obroka kraljice Elizabete II – junetine Stroganov. Gosti će biti oduševljeni ovom svečanom gozbom.

Sastojci:

Kora I:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 3 žumanceta
  • 7 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Kora II:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 3 žumanceta
  • 7 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Fil:

  • 1 l mleka
  • 5 žumanaca
  • 15 kašika brašna
  • 10 kašika šećera
  • 2 margarina
  • 2 čokolade za kuvanje
  • 4 kesice šlaga

Za topljenje kora:

  • 10 kašika vode
  • 6 kašike šećera
  • 6 redova čokolade za kuvanje

Za ukrašavanje:

  • 300 g belog šlaga
  • po potrebi mleko

24sedam

Priprema:

Belanca i šećer umutiti u sneg, dodati žumanca, umutiti još malo pa pažljivo umešati brašno sa praškom za pecivo i mlevene orahe. Peći na 220 stepeni Celzijusa dok ne porumeni. Tako napraviti dve kore.

Fil:

Mleko staviti da provri, pa dodati brašno, šećer i žumanca koje smo prethodno umutili sa malo mleka. Skuvati fil, a kada se ohladi dodati penasto umućen margarin.

Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati dve istopljene čokolade (na pari), a u drugi deo umućen šlag.

Pripremiti soft za topljenje kora: prokuvati vodu, šećer i čokoladu.
Svaku koru natopiti softom i ređati: kora, žuti fil, braon fil. Ukrasiti šlagom.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike