Recept dana: Lažni rižoto - brzo i zdravo jelo koje će pojesti i oni koji ne vole povrće
Bićete oduševljeni ukusom ovog zdravog obroka
Brzi, zdravi i pre svega vrlo jednostavni recepti uvek dobro dođu. Ovaj recept za lažni rižoto odličan je za ručak ili čak za večeru, a obožavaće ga ljubitelji povrća, ali i oni nešto izbirljiviji.
Ukoliko odlučite da će ovo jelo biti deo vašeg ručka, obavezno se počastite i švarcvald tortom u čaši i uživajte u svakom zalogaju.
Rižoto koji, zapravo, nije rižoto je dobar način da svakodnevnu ishranu malo pojačate povrćem, a svideće se kako starijima, tako i dečici koja su retko kad oduševljena povrćem. U ovom receptu pirinač menja rendani karfiol, a za još bolji ukus tu su prepečeni komadići piletine, tikvica i sočna šargarepa. Zaista sjajno i ukusno jelo s malo masti i kalorija koje je vrlo jednostavno za pripremu.
Sastojci:
- 1 karfiol
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 400 g pilećih grudi
- sveža nana
- devičansko maslinovo ulje
- so
- biber
- limun
Priprema:
Izrendajte karfiol ili usitnite u multipraktiku kako biste dobili komadiće koji nalikuju na pirinač.
Operite, osušite i iseckajte tikvice na polukrugove. Oljuštite i naseckajte luk na tanke tračice.
Stavite šerpicu ili vok na ringlu, dodajte ulje i prepecite prethodno začinjene kockice piletine. Nakon toga kockice piletine stavite na tanjir sa strane
U istoj šerpici ili voku izdinstajte tračice luka i naseckanu tikvicu. Dodajte komadiće karfiola, posolite, pobiberite i dinstajte još dva do tri minuta.
Dodajte piletinu i malo svežeg lišća nane, te kratko sve zajedno prodinstajte i promešajte par puta.
Lažni rižoto dekorišite po želji, poslužite uz krišku limuna.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari