Recept dana: Lažni rižoto - brzo i zdravo jelo koje će pojesti i oni koji ne vole povrće

11.09.2021

06:08 >> 05:55

0

Bićete oduševljeni ukusom ovog zdravog obroka

Recept dana: Lažni rižoto - brzo i zdravo jelo koje će pojesti i oni koji ne vole povrće
Copyright Pexels

Brzi, zdravi i pre svega vrlo jednostavni recepti uvek dobro dođu. Ovaj recept za lažni rižoto odličan je za ručak ili čak za večeru, a obožavaće ga ljubitelji povrća, ali i oni nešto izbirljiviji.

Ukoliko odlučite da će ovo jelo biti deo vašeg ručka, obavezno se počastite i švarcvald tortom u čaši i uživajte u svakom zalogaju.

Rižoto koji, zapravo, nije rižoto je dobar način da svakodnevnu ishranu malo pojačate povrćem, a svideće se kako starijima, tako i dečici koja su retko kad oduševljena povrćem. U ovom receptu pirinač menja rendani karfiol, a za još bolji ukus tu su prepečeni komadići piletine, tikvica i sočna šargarepa. Zaista sjajno i ukusno jelo s malo masti i kalorija koje je vrlo jednostavno za pripremu.

Sastojci:

  • 1 karfiol
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pilećih grudi
  • sveža nana
  • devičansko maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • limun

Priprema:

Izrendajte karfiol ili usitnite u multipraktiku kako biste dobili komadiće koji nalikuju na pirinač.

Operite, osušite i iseckajte tikvice na polukrugove. Oljuštite i naseckajte luk na tanke tračice.

Stavite šerpicu ili vok na ringlu, dodajte ulje i prepecite prethodno začinjene kockice piletine. Nakon toga kockice piletine stavite na tanjir sa strane

U istoj šerpici ili voku izdinstajte tračice luka i naseckanu tikvicu. Dodajte komadiće karfiola, posolite, pobiberite i dinstajte još dva do tri minuta.

Dodajte piletinu i malo svežeg lišća nane, te kratko sve zajedno prodinstajte i promešajte par puta.

Lažni rižoto dekorišite po želji, poslužite uz krišku limuna.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike