Recept dana: Kineski puding od pirinča sa suvim grožđem, zdrav desert za celu porodicu
Lagana poslastica za čiju pripremu nećete izgubiti mnogo vremena
Postoji mnogo vrsta kineskih deserta koji su izuzetno ukusni i popularni, kako na istoku tako i na zapadu.
Neki deserti se prave samo za specijalne praznike, a ovaj je jedan od njih, uz određene modifikacije.
Ukoliko želite potpun kineski gastronomski ugođaj, ovaj desert možete poslužiti nakon piletine u soja-sosu s nudlama i povrćem.
Sastojci:
- 150 grama pirinča
- 200 grama šećera
- 100 grama suvog grožđa
- 1 kašika ekstrakta od vanile
- 2 kašike gustina
Priprema:
Pirinač skuvajte i procedite. Pospite ga sa polovinom pripremljenog šećera i ekstraktom vanile i promešajte kako bi se šećer rastopio.
Podmažite kalup za puding puterom i pospite ga suvim grožđem, a preko njega prespite pirinač koji ćete kašikom blago zbiti. Kalup stavite u posudu za kuvanje na pari i kuvajte pola sata.
Za to vreme prokuvajte malo vode sa preostalim šećerom i dodajte gustin, mešajući dok se sirup ne zgusne. Skuvani pirinač preručite iz kalupa na tanjir i prelijte priremljenim gustinom.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari