Posle katalizatora lopovi imaju novu metu: Evo šta sada kradu iz automobila

07.05.2021

10:40

0

Autor: K. Obradović

Trend započeo u Americi, a mehaničari ovaj deo dobro plaćaju na crnom tržištu

Profimedia

Nedavno smo pisali o pomami za katalizatorima zbog dragocenih materijala u njima, pa se u nekim delovima sveta, kao i kod nas intenzivno kradu sa automobila. Sad se javlja i novi trend, koji je započeo u Americi, a to je krađa volana sa automobila.

Naime, u Detroita i okolini javili su se mnogi vlasnici automobila, najčešće oni koji poseduju “Chevrolet Malibu” i “Equinox”, sa informacijom da im je iz vozila ukraden upravljač, piše Revijahak.

Kako objasniti novi fenomen koji je zavladao među kriminalcima? Odgovor je – pandemija koronavirusa!

Naravno, virus je kriv za sve, pa i za nestašicu vazdušnih jastuka jer su fabrike dugo bile zatvorene, a sada ne mogu da zadovolje potražnju.

Navodno, mehaničari dobro plaćaju na crnom tržištu kako bi se domogli vrednih vazdušnih jastuka, a lopovi će ih spremno isporučiti tako što će skinuti čitav upravljač u kome se nalazi jastuk.

Za dva dana u gradiću Ist Point blizu Detroita ukradeno je čak 11 upravljača. Na “Chevrolet” modelima novi volan sa vazdušnim jastukom košta više od 1.500 dolara, a zamislite koliko biste tek morali da platite za upravljač sa “audija” A8 ili BMW-a X6?!

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti