Zašto Kejt Mos svakoga dana trlja lice kockicama leda i mleka: Običan a odličan trik

15.12.2020

09:25 >> 15:18

0

Autor: Z. A.

Ovo je najjeftinija luksuzna kozmetika

Zašto Kejt Mos svakoga dana trlja lice kockicama leda i mleka: Običan a odličan trik
Copyright Kejt Mos Profimedia

Jedna od najlepših žena sveta Kejt Mos kune se u svoje svakodnevne „ledene tretmane lica“, koji joj navodno pomažu da izbjegne jutarnju natečenost. Ta 46-godišnja manekenka kaže kako potapanje lica u lavabo ispunjen ledom i krastavcima pomaže zatezanju kože i čini je trenutno budnom. Iako stavljanje lica u hladnu vodu možda nije za svakoga, trljanje kože kockicama leda jednostavan je i pristupačan način za postizanje besprekornog izgleda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Da li ste dovoljno smeli da ponesete ovaj trend?

Ako vas je zaintrigirao ovaj ledeni tretman, evo kako trljanje kockice leda može uticati na vaše lice:

1. Čini kožu blistavom

Masiranjem lica ledom dolazi do stezanja krvnih sudova i u početku smanjuje protok krvi u koži. Kao odgovor, vaše telo počinje da usmerava više krvi prema vašem licu, a rezultat je sjajan i zdrav izgled kože.

2. Pojačava apsorpciju ostalih proizvoda za negu kože

Trljanjem kocke leda preko kreme ili seruma pomoći ćete proizvodu da prodre dublje u kožu. Kad se kapilari na vašem licu skupe, to stvara efekt uvlačenja, što pomaže vašoj koži da bolje upija proizvode za negu.

3. Može smanjiti podočnjake

Redovno nanošenje leda na lice smanjuje proširene krvne sudove i može vam pomoći da minimizirate podočnjake i natečene oči. Zamotajte kocku leda u čistu krpu i nanesite je na kožu ispod očiju. Za bolje rezultate zamrznite sok od krastavca i koristite ovu smesu za područje oko očiju.

4. Šminka traje duže

Kocka leda može poslužiti kao savršeni primer za šminkanje. Trljanje leda po celom licu pre nanošenja podloge toniraće i zategnuti kožu, što će vam pomoći da se šminka mnogo duže zadrži na vašem licu. Prekrivanjem sveže nanesene šminke debelim slojem pudera u prahu i potom potapanjem na 15–30 sekundi u posudu s ledeno hladnom vodom rezultiraćete savršeno mat izgledom koji satima ostaje besprekoran. Ovaj korejski trik za ulepšavanje naziva se „jamsu“, što u prevodu doslovno znači „ronjenje“.

Pexels

5. Omekšava usne

Nežna masaža kockicama leda može učiniti čuda za vaše ispucale usne. Led pomaže u smanjenju upale i može zagladiti ​​kožu na usnama.

ČITAJTE I: Otisak ljubavi je najnoviji trend, a iza svakog stoji sjajna priča: Za praznike najmilijima poklonite poseban nakit

6. Za piling kože kockice mleka

Kocke zaleđenog mleka služe kao prirodni piling. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja pomaže da se rešite mrtvih ćelija kože, a led vam daje blistavu i zdravu kožu.

Pexels

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bright Side

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike