Pravi supermodeli: One su vladale modnom pistom devedesetih

27.10.2020

13:17 >> 12:23

0

I dalje su lepe i zanosne

Pravi supermodeli: One su vladale modnom pistom devedesetih
Copyright Profimedia

Modna scena mnogo se promenila proteklih 30 godina. Često se licitira sa uzrocima, međutim, neminovno je da se sve menja i napreduje.

Postoje dame koju su dominirale modnom scenom devedesetih, za koje kažu da su poslednji pravi supermodeli. Kao omaž preminulom Karlu Lagerfeldu pojavila se i ova fotografija na kojoj je slavni kreator sa tri dame, supermodela – Sindi Kraford, Klaudija Šifer i Helena Kristensen.

Ovoj listi nedostaju Kejt Mos, Linda Evanđelista i Naomi Kembel da bi lista supermodela bila zaokružena.

Profimedia

Zanimljivo je da su neke od njih i dalje aktivne, poput Naomi Kembel (50), dok se pojedine pojavljuju samo povremeno u velikim kampanjama – na primer Klaudija Šifer koja je ove godine napunila 50. A kada je imala 48 pozirala je gola za naslovnu stranicu italijanskog “Vogue-a”. Ova glumica i model suvlasnica je čuvenog lanca restorana “Fešn kafe” koji drži zajedno sa Sindi Kraford, Naomi Kembel, El Makfirson i Kristi Tarlington.

Klaudija Šifer, 2020. i 1994. godine, Foto: Profimedia

Naomi Kembel je otkrivena slučajno na ulici u Londonu kada je imala svega 15 godina, a magazin “Pipl” ju je još 1991. godine svrstao među 50 najlepših žena na svetu.

Sindi Kraford, Profimedia

Linda Evanđelista (55) je sama bila na preko 700 naslovnica širom sveta i jedna je od najuspešnijih manekenki svih vremena. Njena izjava “Ne budimo se bez 10.000 dolara dnevno” je nadaleko čuvena.

Čuvena danska manekenka Helena Kristensen (51) vrlo je aktivna na Instagramu, pa se redovno oglašavala i tokom izolacije. Njenim pratiocima, a i svim ostalima je jasno da i dalje ima izvajano telo.

Profimedia

Bile su zvezde svake revije na kojoj su se pojavljivale. Krasile su neverovatan broj naslovnica, učestvovale i u muzičkim spotovima svetskih zvezda. Ono što im je zajedničko je da sve i dalje izgledaju odlično. Za njih je vreme stalo.

Saznaj više:

Elton Džon ima vlastitu Barbiku u disko-stilu

Kad cipele pokvare utisak: Obratite pažnju kakva obuća šalje lošu poruku

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike